Dizüstünde Ryzen vs Intel

Bartuu-

Hectopat
Aklımda yeni çıkan MSI Alpha 15 var, hem yeni çıktı hem de bazı yeni teknolojileri var. Intel laptoplara göre ve daha ucuz, sizce Alpha 15 alınmalı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar 4. nesil AMD mobil islemcilerin daha iyi olduğunu söylemişler. Neye dayanarak soylemisler cok merak ediyorum. Daha cikmadi. Cidden dogru kaynaktan ogrendiklerini soyluyorlar ise o kaynagi bende ogrenip soylenenleri okumak isterim.

İnsanlar 4. nesil AMD mobil islemcilerin daha iyi olduğunu söylemişler. Neye dayanarak soylemisler cok merak ediyorum. Daha cikmadi. Cidden dogru kaynaktan ogrendiklerini soyluyorlar ise o kaynagi bende ogrenip soylenenleri okumak isterim.
AMD tanıtımını yaptı, testleri sundu. Son kullanıcıya ulaşmadan da zaten testlere ulaşabilirsin. İlla alıp evinde kullanmak gerekmiyor.

AMD tanıtımını yaptı, testleri sundu. Son kullanıcıya ulaşmadan da zaten testlere ulaşabilirsin. İlla alıp evinde kullanmak gerekmiyor.

Haberin kaynagini soylediginiz icin tesekkur ederim. Kullanmak gerekmiyor dediginiz gibi. Yine de bence cikmadan alinabilir diyemeyiz. Test sonucu iyi olabilir ama uzun kullanimda ne gibi artisi ne gibi eksisi olabilecegini bilemeyiz.

Oyun testleri bir parametre değil ama Ryzen çok iyi iş çıkarıyor bundan kuskulandim.Yani sen alacak olsam Intel'li olanı alırdım diyorsun.
Ben alacak olsam hangisi ucuzsa onu alırdım. Denk işlemciler. Ryzen ucuzsa onu al. Intel tekli çekirdekte, Ryzen olan ise çoklu çekirdekte biraz daha iyi. Oyun oynamayacaksan Ryzen al.

Ben alacak olsam hangisi ucuzsa onu alırdım. Denk işlemciler. Ryzen ucuzsa onu al. Intel tekli çekirdekte, Ryzen olan ise çoklu çekirdekte biraz daha iyi. Oyun oynamayacaksan Ryzen al.
Reyiz i5 8250u vs Ryzen 5 3500u oyun testlerinden bile Ryzen çok fark atıyor. Ama sanırım Intel alicam Ryzen 7nin daha yeni olmasından dolayı vs. Sıcak bakmıştım.

Reyiz i5 8250u vs Ryzen 5 3500u oyun testlerinden bile Ryzen çok fark atıyor. Ama sanırım Intel alicam Ryzen 7nin daha yeni olmasından dolayı vs. Sıcak bakmıştım.
Dostum 3700H işlemcisi bile 1660Ti'a darboğaz yapıyor. Hangi karşılaştırma o atar mısın? Mobilde işlemci adlarının 3 olmasına bakma. Zen 2 değil Zen+ mimarisini kullanıyor o işlemciler.

Uzun süreli işlemlerde, çoklu çekirdeklerde AMD Ryzen iyi duruyor ve 12nm teknoloji sayesinde Intel'e göre serin çalışıyor. Diyelim aynı soğutma var iki cihazda ama AMD daha serin çalışıyor. Oyun için şuan kesinlikle Intel alın dizüstü cihazlarda. Hangisi performanslı dersen oyun için Intel ve iş için çoklu çekirdekte AMD alınabilir.

Dostum 3700H işlemcisi bile 1660Ti'a darboğaz yapıyor. Hangi karşılaştırma o atar mısın? Mobilde işlemci adlarının 3 olmasına bakma. Zen 2 değil Zen+ mimarisini kullanıyor o işlemciler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ryzen 5 3500u ile karsilastirmiş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı