Doas vs Sudo

Attığım loc hesaplamasını cloc adında bilinen bir loc hesaplama programı ile yaptım.
Harikasin!
Bencelerle bu iş olmuyor işte. Güvenlik ve hız bakımından gelişme büyük. Ve hayır, Sudo'da 10 yıllık vuln çıkmadan önce de doas kullanıyordum.
Super!

Bukemedigimiz bilegi opuyoruz artik. Kendimi cocuk parkinda gibi hissettirdigin icin tesekkur ederim genclik hayallerim geri dondu.

2 kez deneyip gcc kısmını geçememiştim. Sonrasında bir kez daha deneyip Bootloader kısmına kadar gelebildim. Ondan sonra üşenip sildim 😀. Yeniden denemeyi düşünüyorum, ama ana sistem olarak geçeceğimi sanmıyorum.
@Bsd Kaymak siz nasıl kuruyorsunuz LFS'i? Mesela "2 saatte kuruyorum, Kolay" gibi.
Harikasin!

Super!

Bukemedigimiz bilegi opuyoruz artik. Kendimi cocuk parkinda gibi hissettirdigin icin tesekkur ederim genclik hayallerim geri dondu.
Peki LFS kullanmayı denediniz mi?

Yıllardır normal bir tarayıcı kullanınca öyle geliyor, bana da masaüstü ortamlarından pencere yöneticilerine geçince çok kullanışsız gelmişti. Öğrenip alışırsan gayet kullanışlı.

Demin indirip denedim, Vim'den alisik oldugum komutlar gecerliymis zaten. O yuzden zorlanmadim.
Sadece eklenti destegi nasil bilemiyorum.

Yıllardır normal bir tarayıcı kullanınca öyle geliyor, bana da masaüstü ortamlarından pencere yöneticilerine geçince çok kullanışsız gelmişti. Öğrenip alışırsan gayet kullanışlı.
Tilling manager'lar çok güzel. Bir süredir i3wm kullanıyorum, pencereleri işlevsel bir şekilde bölebilmek hoş oluyor. Klavye de serileştiriyor insanı. Daha hızlı işlerini görmeye başlıyorsun.

3 aylık bir süreçte Doas kullanmıştım yani Sudo'yu 3 yıldır kullanan biri olarak doas kullanmak farklı geldi, ikisi de benim için aynı görevi görüyor şahsen Doas'ın şu kısmını beğendim Config dosyaları ile kullanıcıyı yormuyor şu an hala sudo kullanmaktayım memnunum:)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı