Kurtlar ve turevleri beslenecek ilk kopek icin uygun degil. Doberman bilmem ama alman ve sibirya kurtlari hakkinda ufak bir tecrubem var. Cok kucukken babamin art arda iki alman kurdu olmustu, biri sakatlanmisti askeriyede arkadasina vermisti digeriyle surekli ustlu altli oynadigimi soylerler, o kadar sevecen sabirli hayvan bir gun babamdan o ilgi isterken bana gosterdigi icin beni boynumdan kapmak icin atilmis, babam son anda kurtarmis. Bunun egitimle falan alakasi yok alman kurtlari surulerine ve sahiplerine cok bagli hayvanlar, cogu kopek turu gibi kucuk çocuk dedigin seyi insan yerine baska bir tehdit olarak da algilayabiliyorlar boylari kendilerine yakin oldugu icin. Sibirya kurduysa kucukken kendim bakmaya calistim 7/24 ilgini ister 10 dakika yalniz birakamazsin etraftaki her esyayi paramparca eder gucunun farkina varmaz dislerini kasimak icin seni isirir koltugu isirir yerinde duramaz, yazinsa golgede soguk bir mermer bulup dili dışarıda yatar durur, ulkemizde bakilacak hayvanlar degil. Kurt turlerini internette gosterildigi gibi sevecan agirbasli hayvanlar olarak hayal etmeyin, alman kurdunu egitmesi para ve zaman ister sibirya kurdunu ise imkansizdir.