Dönercide çalışmak

Torment Siz bizden büyüksünüz diye çoluk çocuk diyemezsiniz. Bizden büyükseniz bize abilik yapmalısınız. Ben asosyal değilim. Madem pislik insana zarar vermiyor yemek yaparken kaşık yerine tuvalet terliğiyle karıştıralım yemeği. Ben ne döndüğünü biliyorum gıda sektöründe. Çoğu zaman sağlıklı beslenmeye çalışırım. Çünkü ben de dönercide çalıştım. Bodrum katta turşular vardı farelerin içinden turşu çıkartmıştım yukarı. Zaten ertesi gün işe gitmedim. İşe 2 arkadaşım daha gidiyordu onlara da söyledim onlar da çıktı. 3 paketçi çıkınca tökezledi zaten orası.

Ben de yere düşen şeyleri yediğim oldu. Ancak duvar arkasında olan şeyleri biz göremiyoruz. O yüzden dönercilerin temiz çalışması lazım.
 
Biraz da ben yazayım :) Konuyu açan kişi, mesleki ahlak'ı öğrenmişsin ve bu güzel bir şey. Bunun ağlamakla, asosyallik ile, iş beğenmemezlik vs. alakası yok. Mesele burada bu zamana kadar gelmiş ve gördüğünüz sahtekar, insan düşmanı şerefsizlerin yaptıklarını anlayıp sizlerde onlar gibi olmamanız için yazmış arkadaş. O kişileri destekleyip veya "ne var bunda" yerine geçebilecek sözlerle geçiştirilecek bir şey değil. Bu her meslek için geçerli işini doğru yapmazsa ve yaptığı işi kendi sevmez, kendi alacak şekilde üretmez veya yapmazsa bu gibi kişiler daha da artar ve kendine de zarar vermiş olursun. Bu gibi şeyleri belediyelere, yetmezse üst makamlara şikayet etmeniz gereklidir.

Gelelim yere düşenden bir şey olmaz diyen kişi veya kişilere. Yere düşürülen her şey yenilmez. Yerim diyen olursa bu kişi insan değildir. Diyelim o dometisin düştüğü yerde biri kusmuş veya köpek pisliğine basıp oraya bulaştırmış. yolda ne kadar pislik varsa insan gelmiş ayakkabısı ile o düşen yere bulaşmış ve domateste düşmüş ve sen bunu emeğin arasına güzelce koyup yiyeceksiniz öyle mi yiyeceklere afiyet olsun o zaman. Ayrıca domateste yerden geldi diye bir şey yok, domates dilimlenmiş şekilde mi size tarladan geliyor? Oraya düşen dilimlenmiş ve dışı yıkanmış(temiz olan yerler için geçerli) domates sen onu dilimleyip yere düşürüyorsun ve yiyorsun ve zaten topraktan gelmiş yeriz sorun değil diyorsunuz yani değil mi? Ne güzel size de afiyet olsun o zaman :)

Kısaca insan iseniz bunlara göz yumulmaması lazım.
 
Şimdiki çocukları anlamak zor, herşey zor geliyor.
Benim zamanımda babam araba tamircisine vermişti, derslerim kötü geldi diye. Üstüm başım leş gibi simsiyah oluyordu. Okul tatili boyunca full çalışmıştım.
Lokantada çalışmıssın, ona bile ağlıyorsun yazık gerçekten. Adam yere düşürüyorsa domatesleri sanane, sen işini yap.
Senin içinden gelmiyor zaten, zoraki çalışıyorsun, işten çıkmak için bahane bulmussun.
Şimdiki çocuklara herşey zor geliyor ağlıyorlar, demekki baban seni araba tamircisine verse, neler yapıcağını düşünemiyorum. :D
Nasıl bir ahlaki yapın var çözemedim. Zihniyetsiz.
 
Çoluk çocuk bana tepki vermiş ama, siz hiçbirşey görmemişsiniz bu hayatta.
Yere düşen şeyi bırak sen evlat, daha ne şeyler dönüyor. Hiçbirşey olmaz yere düştüyse.
Eğer gerçekten birşey olsaydı askerdeki yemeklerden ölmemimiz gerekiyordu bizim. Acemi birliğinde Askerde ceza alıp yemekhaneye gittiğimde gördümki, adam şeyini karıştırıp sonra tekrar yemegi pişiriyor.
Usta birliğinde Tuvalet fırçasıyla tablotları yıkayan askerleri yakalamıştım, alt devre oldukları için bulaşık yıkamaktan bıkmışlar, gıcıklık olsun diye tuvalet fırçasıyla yıkıyolardı adamlar.
Gıda sektöründe neler dönüyor neler, tarihi geçmiş ürünleri tekrar fabrikaya gönderip, satılabilir hale getirip tekrar satıyorlar.
Acemi birliğinde 3.5 ay banyo yaptırmadılar. Tuvalet'te sabun yoktu. Askerler sabunlukları bozdukları için, yenisini takmamışlar ceza olarak. Bilecik 2. Jandarma Tugay Komutanlığına buradan selamlarımı gönderiyorum :)
Şu haberi bir oku bakalım. Eve gelip bilgisayarın başına oturup asosyalliğin dibine vurup, her konuya mantıklı cevaplar yazıyormuş gibi atmak kolay tabi :)
Gıda mühendisleri bütün rezilliği anlattı
Bu ülkede bu kadar gıda terörü olmasının baş sebebi senin gibiler işte. İşine bak karışma diyorsun içinde biraz ahlak olanlara. Anlamıyorum ki sizin gibiler hayatın hangi kısmında böyle bana dokunmayan yılan bin yaşasın, bu milletin sağlığı umrumda değil gibi zihniyetlere sahip oluyorsunuz.
Bu arada 5 yıllık konuyu hortlatan arkadaşa da selam:D
Dönerci arkadaş şimdi ki durumun nedir merak ettim?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı