+++ bilgi verir misinizMerhaba hocam konuyu diriltiyor gibiyim ama kurada bana orman işçisi çıktı tam olarak ne iş yapılıyor hiç bir yerde bilgi bulamadım yardımcı olabilir misin?
@Rewill216
Son düzenleme:
+++ bilgi verir misinizMerhaba hocam konuyu diriltiyor gibiyim ama kurada bana orman işçisi çıktı tam olarak ne iş yapılıyor hiç bir yerde bilgi bulamadım yardımcı olabilir misin?
yusufbingol3435@gmail.comHocam geç gördüm kusura bakmayın. 4 yıldır aynı kurumda çalışarak edindiğim bilgileri paylaşacağım sizinle.
Eğer orman işçisi olarak başvurduysanız ve asil aday olduysanız. Öncelikle bulunduğunuz yerdeki bölge müdürlüğüne gerekli evraklarınızla müracaat edeceksiniz daha sonrasında açıklanan mülakat tarihinde yine gerekli evraklarınızla gideceksiniz. Mülakat sonucu olumlu olur ise güvenlik soruşturması başlar oda 1-2 ay sürer sonrasında işbaşı yaparsınız.
Soru :Orman işçisi ne iş yapar ?
Cevap: Orman işçileri yılın ocak ayından itibaren haziran ayına kadar sabah 8.30 - 17.30 saatleri arasında çalışır haftalık izin süresi 1.5 gündür cumartesi yarım gün pazar tam gün çalışır ancak bulunduğun bölgeye şefliğe insiyatife göre bu durum değişebilir 2 günde olabilir çoğu yerde.
Kış aylarında orman içerisinde damla işleri olur bu iş kesilecek ağaçların belirlenmesidir ancak orman işçileri kesim yapmaz. Sadece alanı bölmeyi işaretler kesim işini dışarıdan birisi yapar. Haziran ayına kadar ormanda türlü bakım işleri damga işleri yapılır haziranda ise yangın sezonu başlar. Her şefliğin her ekibinde belirli sayıda orman işçisi ve arazöz bulunur. Haziran 1 den itibaren belirli yerlere kurulan ekip binalarında yatılı şekilde nöbet halinde beklenir. Haftalık çalışma süresi 5.5 gün ve izin süreside 1.5 gün olarak belirlenmiştir. Kısacası 5.5 gün orada yatılı kalarak nöbet beklersin izin günün gelince çıkıp evine gidersin ekim ayına kadar yangın sezonu bitene kadar bu durum böyle ilerlemektedir.
Yangın işi ise çok zordur herkesin yapabileceği bir iş değildir. Yangın ihbari geldiğinde ve yangın önlenemez duruma gelmiş ise o yangın söndürülüne kadar orada savaşırsın. Günler haftalar sürebilir.
Bu süreçte ek ücret alırsın yangın mesaisi alırsın. Her gün 3 er saat yangın mesasi yazılır. sabah 8.30 dan 17.30 a kadar kendi yevmiyeni alırsın, 17.30 dan saat 20.30 a kadarda 3 saat mesai alırsın. Güzel ücretler kazanırsın bayram günleri çalışırsan yine mesaini alırsın özel günlerde yine mesaini alırsın. Ancak evinden barkından uzak kalırsın yaz aylarında. Hele yangın yerindeysen olası bir durumda çıkıp gelmenin imkanı yoktur ne yazık ki.
Şuanlık anlatabildiklerim bunlar. Ekstra merak ettiği soruları olan arkadaşlar var ise buraya mail adresslerini yazsınlar ben onlara mail atarım oradan iletişim bilgilerimizi paylaşıp daha detaylı kısa, öz ve net şekilde herşeyi anlatabilirim. Bu işin anlatılacak çok yanı var o yüzden yardımcı olurum herkese elimden geldiğince.
Alımlar bitti mi bittiyse tekrar alım olur mu?@Rewill216 hocam selam tunca.ismail@yahoo.com ulaşabilir misiniz asil olarak kazandım güvenlik soruşturmasınıda geçtim bayram sonrası aranmayı bekliyorum biraz işle ilgili merak ettiklerim var konuşabilir miyiz
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.