Dövme hakkındaki düşünceleriniz neler?

Dövme hakkındaki düşünceleriniz neler?


  • Oy verenlerin toplamı
    140
  • Anket kapandı .
Ben yaptırmam fakat yaptırana da niye yaptırdın diyemem. Bence aksesuar gibi bir şey değil. Ben mazohist bir davranış olduğunu düşünüyorum. Mensubu olduğum din de yasaklıyor ama zaten uygun yaşamadığım için bu tarafını ele almak istemiyorum. Dövme yaptıran insanları hoş karşılamasam da belirtmemeyi tercih ederim.
Mazohizm, sadomazoşistlik ve sadistliğin birleştirilmiş şeklidir. Davranış bozukluğu çeşididir. Tedavi edilmesi gerekir.
 
Aynen islamiyet açısındanda uygun değil.

Aslında derinin altına yapıldığı için abdest konusunda sorun yok. Ancak derinin altında olduğu için zamanla kana zarar verebilir ve yaptırırkende deriye acı verdiği için onun günahıda ayrı İslam açısından.
 
Ufak tefek geçici güzel dövmeler gayet iyi duruyor. Yani gidip kolunun tamamını dövme yaptıranlar dövme ne kadar güzel olursa olsun kötü duruyor. Parmak boyunu geçmeyen dövmeler iyidir.
 
Yaptıracağım bir şey değil ama bazı dövmeler cidden güzel duruyor. İyi bir usta tarafından yapıldığı sürece tarz durur zaten.
 
Öyle gençlik hevesimi alsın diye geçici bir kaç gün dursun dövme yaptırmayı düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı?
Var, ben:
images.jpeg
 
Dini inancım gereği yaptırmam. Fakat eğer yaptıracak olsaydım;
-Kesinlikle 18'li yaşlarımda yaptırmazdım.
-Sevgilimin ismini, cismini yaptırmazdım.
-Bir siyasi anlam, takım vs. gibi şeylerle ilgili yaptırmazdım.

Muhtemelen ya "tribe" diye geçen dövmelerden yaptırırdım. Bu arada tribe dövme "bana göre" zayıf insanlarda pek güzel durmuyor o yüzden tribe tarzı bir dövme yaptıracak olsam spora başlar biraz vucut yapardım.
 

Geri
Yukarı