Dövme yaptıracak olsanız hangi dövmeyi yaptırırdınız?

otm90b100.jpg

Bir K. Atatürk imza dövmesi koluma
Fairy tail amblemi omzuma
Diğer koluma bir yılan ve Bıçak

Süper olurdu ama dini olarak abdeste engel olacağını söyledikleri için yaptırmıyorum.

Bir K. Atatürk imza dövmesi koluma
Fairy tail amblemi omzuma
Diğer koluma bir yılan ve Bıçak

Süper olurdu ama dini olarak abdeste engel olacağını söyledikleri için yaptırmıyorum.
Hangi cahil demiş ise yanlış söylemiş. Dövme abdeste engel olmaz. Deri altına yapılıyor dövme. Yaptırabilirsiniz.

@Mr. J
Kesin bir bilgi mi?
Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı
Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.
Caiz değildir. Vücudunuza yapacağınız şekiller hele hele yılan gibi figürler yasaktır günahtır.
Diye belirtmiş ama tam olarak anlayamadım.
Birde
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu
Bu konuda kuran-ı Kerim’de bir ayet yok bildiğiniz gibi hocalarımız da bunu söylemiştir ama Hz. Peygamber bir hadis içinde dövmeyi yasaklıyor çünkü o dönemde dövme bir sosyal statünün belirtisiydi. Aşiret lükse düşkün insan, hizmetçi kabile reisinin hanımı gibi değişik toplumsal bir statüyü veya üst alt kademesini gösteriyordu. Hz. Peygamber hem insan vücudu üzerindeki bu tür oynamaları hem bu statüyü hoş görmediği için dövmeyi yasaklıyor ama dövmenin yasak olması alınan abdesti ve kılınan namazı geçersiz kılmıyor. Gusül veya abdestin kabul edilmesi ayrı bir şey, dövmenin yasaklanmış olması ayrı bir şey.
Bu şekilde açıklama yapmış yani ben dövme yaptırsam bir sakıncası olmaz değil mi?

Alıntı: 3 Büyük din ve dövme yaptırmak!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı