Ben kısaca şöyle özetliyim
Dövme, keskin bir iğne ile cildinizin üst tabakasını tekrar tekrar deliyor sonuçta. Bu nedenle, dövme yaptırmak genellikle her zaman acı vericidir.
- Dövme yaptırmak sağlığa zararlı mı?
Cevap: Hayır bir zararı yok, derinin üzerine yapılıyor.
- Dövme yaptırdıktan sonra yaptırdığım modelden değil de dövme yaptırdığım için pişman olup ciddi bir ruhsal sıkıntı yaşama ihtimalim var mı?
Cevap: Kişiden kişiye göre değişir, ancak memnun kalmaz iseniz sildirip üzerine dövme yaptırma gibi bir olayda var. Ancak yaptırmadan önce tam karar vermenizi öneririm.
- Dövmeyi yaptırabileceğim en iyi yer neresidir?
Cevap: En iyi yer aslında göreceli bir kelime, zira herkeste aynı bir hissiyat yok. Kolunuza istiyor iseniz kolunuza yaptırın, yani başkalarının sizin için karar vermesini istemeyin. Buna ek olarak seçeceğiniz dövme modelini kolunuzda tutup az çok yakıştırabilirsiniz.
- Dövme yaptırdığım yerin hacmi büyüdükçe dövmede bir sıkıntı oluşuyor mu?
Cevap: Memur falan olacaksanız eğer dövmeler görünür ise olabilir, onun haricinde bir sıkıntı olmaz. Zaten birçok dövme 5-10 yıl içerisinde silinip gidiyor.
Bu konu ile ilgili Evrim Ağacı kanalının çok güzel bir video var. Sorduğunuz sorulara güzel cevap veriyor.
Dövme Yaptırmalı mısınız?