Dövüş sanatı önerisi

atlasguney

Decapat
Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
52
Evet başlıkta da yazdığım gibi bir dövüş sanatı öğrenmek istiyorum fakat hangisini seçeceğim konusunda biraz kararsızım. Sizlerin önerisi ne olacaktır? Hem kendimi savunmak için hem de gerektiğinde saldırı yapmak için. Sokakta falan birisi ile denk gelirsem bıçak çekerse de kendimi savunmak ayrıyeten sadece ayaktayken işe yarayacak boks gibi değil de yerdeyken de kendimi savunabileceğim bir dövüş sanatı öğrenmek istiyorum yardımcı olur ve fikirlerinizi sunarsanız sevinirim.
 
Kick Boks olabilir. Hem yumruk hem ayaklarını kullanmayı öğrenirsin. Normal Boks o kadar etkili olmaz gibi.

Gerçi boks gibi değil demişsin ama, bence en etkilisi yine.

Diğer dövüş sanatlarını öğrenmen daha fazla zaman alabilir. Hem de dövüş sporlarına güzel bir giriş olur.
 
Karmaşık hareketi olan sanatlar yararlı olsa da zaman alan bir şey kursları vardır yakın dövüş savunma eğitimleri ekstra olarak sokakda işine yarayacak şey Kick boks da olsa da teknik önemlidir.
 
Bıçak çeken adama karşı şekilli şukullu hareketler genelde filmlerde ise yarıyor dikkat et de 🤣

Dövüş sanatlarını kavgadan çok spor olarak gör. Vücudunu fit, zinde tutarken reflekslerini geliştirir. Öyle karete öğreneyim Jackie Chan olayım gerçek hayatta tutmuyor. Sokakta en faydalısı kick boks olur muhtemelen.
 
Güreş. Sokakta kimse gard alıp 3 metre mesafeden 5 dakika tekme yumruk sallamıyor, birbirlerine çullanıyorlar.

Sanıyorum bir insanın kavgada en son isteyeceği şey beli, bacakları ve core gücü pik yapmış birisi tarafından paspas gibi kaldırıma ve duvara vurulmaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı