Doğru kişi var mı?

Bu konuda katılıyorum size, her kişi doğru kişi zaten olmaz öyle olsaydı doğru kişi kavramı olmazdı, herkesle de anlaşamazsın zaten.

Doğrudan kastım aslında hayatını paylaşabileceğin, fikirleriniz benzer olduğu onunla birlikteyken mutlu olabildiğin sorun olduğunda çözebildiğin günün sonunda hep seninle beraber olan birisi. Kısaca doğru kişi. Ahlaklı olması vs. bence bunlar yine kişisel seçimler gibi bir şey. Düzgün kişilikte bence din ile ilgili değil de daha çok normal bir insan, zararı olmayan insan manasında.

Evet, bunu da düşündüm. Sanırım bazı kişiler yalnız yaşamaya muhtaçlar. Onlar için doğru olan o dur belki de. Zaten şart olan bir durum değildir.

Daha çok değişebilen insan var diyebilir miyiz karşısındaki kişi için?

O zaman kendi karakterine ve kişiliğine uygun birini bulman lazım benim kastım düzgün kişi dediğin şey eğer bir inanca bağlı değilsen herkes için değişkendir sende kendi düzgün insan anlayışına göre birini bulacaksın.

O zaman kendi karakterine ve kişiliğine uygun birini bulman lazım benim kastım düzgün kişi dediğin şey eğer bir inanca bağlı değilsen herkes için değişkendir.
Demek istediğimde şu kimisi soğukkanlı takılır kimisi çok sıcak davranır acaba herkesin bir doğru kişisi var mıdır? En kızlardan uzak olan elemanın bile bir doğru kişisi var mıdır mesela?

Daha çok değişebilen insan var diyebilir miyiz karşısındaki kişi için?
Benim buna şöyle bir düşüncem var: Herkes değişiyor değişmeyen bir tane bile insan yok. Bazen o değişimin sen farkında olmazsın bazen de o kadar değişmişsindir ki bu dışardan bile görülür ve soru yağmuruna tutulursun, hatta duruma göre iyi ve kötü şekilde bir şeyler duyabilirsin.
Karşındaki insan da zaten sana değişmiş olarak gelir fakat iyi bir değişim mi yoksa kötü mü orasını konuşarak anlayabilirsin. Mesela şöyle örnek vereyim: Bu kişi kendisine göre birini buluyor. Bu bulan kişi X olsun. X bulduğu kişiye yani Y'ye ortak zevkleri olması için çabalıyor. X sevdiği yemekleri, şarkıları, film ve dizileri, kitapları kısacası kendisinde ne varsa çoğunu Y ye aşılamayı deniyor. Sonra X bu kişi onun tıpkısı olduğu için sıkıldı ve ayrıldı. Fakat Y artık tamamen değişti. Artık daha kültürlü veya daha geniş açıdan bakabiliyor hayata. Senin karşına gelecek insan Y gibi de olabilir, X gibi sıkılıp bırakan biride olabilir. Y'yi de tekrar değiştirebilirsin veya Y seni değiştirebilir fakat Y nin X gibi olmayacağının bir garantisi yok. Çünkü karşındaki insan sadece iyi anlamda değişecek diye bir kaide de yok. İyinin içinde kötü her zaman vardır fakat bu kötü körüklenmiş olabilir.

Demek istediğimde şu kimisi soğukkanlı takılır kimisi çok sıcak davranır acaba herkesin bir doğru kişisi var mıdır? En kızlardan uzak olan elemanın bile bir doğru kişisi var mıdır mesela?

Yapıları ve düşünceleri uyuyorsa düzgün anlaşırlar ama doğru kişi yani ruhani eş tarzında bir şey biraz saçma ancak çoğu kişinin kafa dengi biri vardır

Benim buna şöyle bir düşüncem var: Herkes değişiyor değişmeyen bir tane bile insan yok. Bazen o değişimin sen farkında olmazsın bazen de o kadar değişmişsindir ki bu dışardan bile görülür ve soru yağmuruna tutulursun, hatta duruma göre iyi ve kötü şekilde bir şeyler duyabilirsin.
Karşındaki insan da zaten sana değişmiş olarak gelir fakat iyi bir değişim mi yoksa kötü mü orasını konuşarak anlayabilirsin. Mesela şöyle örnek vereyim: Bu kişi kendisine göre birini buluyor. Bu bulan kişi X olsun. X bulduğu kişiye yani Y'ye ortak zevkleri olması için çabalıyor. X sevdiği yemekleri, şarkıları, film ve dizileri, kitapları kısacası kendisinde ne varsa çoğunu Y ye aşılamayı deniyor. Sonra X bu kişi onun tıpkısı olduğu için sıkıldı ve ayrıldı. Fakat Y artık tamamen değişti. Artık daha kültürlü veya daha geniş açıdan bakabiliyor hayata. Senin karşına gelecek insan Y gibi de olabilir, X gibi sıkılıp bırakan biride olabilir. Y'yi de tekrar değiştirebilirsin veya Y seni değiştirebilir fakat Y nin X gibi olmayacağının bir garantisi yok. Çünkü karşındaki insan sadece iyi anlamda değişecek diye bir kaide de yok. İyinin içinde kötü her zaman vardır fakat bu kötü körüklenmiş olabilir.
Muhtemel olan bu senaryoda mesela Y, X tarafından bir tecrübe kazanmıştır denebilir mi? İyi veya kötü nasıl davranması gerektiğini anlamış ve mesela belkide Y gelecekteki doğru kişisine daha iyi davranacaktır? Tabii ki kötü niyetli insanların çoğuda kötüyü seçerler. Değişimi seçmekte böyle aslında. Bu da karakter meselesi denir.

Muhtemel olan bu senaryoda mesela Y, X tarafından bir tecrübe kazanmıştır denebilir mi? İyi veya kötü nasıl davranması gerektiğini anlamış ve mesela belkide Y gelecekteki doğru kişisine daha iyi davranacaktır? Tabii ki kötü niyetli insanların çoğuda kötüyü seçerler. Değişimi seçmekte böyle aslında. Bu da karakter meselesi denir.
Aynen öyle. Karakter zaten değişir ve değişmeye devam eder, edecektir. Değişmedim diyen kişide değiştiğinin farkında değildir. Herkesin bir tecrübesi olur gerek gözleme dayalı gerekse bunu yaşamaya dayalı. Y bunu yaşayarak tecrübe etti fakat bazı insanlar sadece bir şeyler görerek ve duyarak da karakteri iyi veya kötü anlamda değişir. Hatta ilginçtir ki garibanlıkta insanı değiştirir (Bahsettiğim garibanlık fakirlik değil) veya hayranlık duymakta. Kısacası karakter değişimi için illa da biriyle sevgili olmak veya arkadaş olmak zorunda değil kimse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı