Doktor sayısı azalıyor, randevu yok

Düzelecek sabır.
Ülkenin özeti gibisin. :D Sabır, her şey düzelecek diye diye ekmek bile alamayacak hale getirildi Türk halkı. Verdiniz yetkiyi, gördünüz etkiyi 4 yıl içinde. Bunu çekmek istemeyenler de bal gibi gider, ülkesini seviyorsa da yurt dışında oyunu ''gerekli bir biçimde'' kullanıp vatandaşlığını yapar.

İnsanları götüren sistemi değil, giden insanları deştiğiniz sürece daha çok sabır çekersiniz.
 
Ülkenin özeti gibisin. :D
Malum parti üyesi olup diplomatik pasaport taşıyanlar, ülkenin kaymağını götürenler var ya. Hatırlarsın, Almanya'ya gidince geri dönmeyenlerden...

İşte bu arkadaş da onların alt düzeyi, imkanı olmayan minyatürü. :D Ver ellerine Almanya/Fransa/ABD/İngiltere çalışma vizesi ve oturum iznini, arkasına bakmadan ilk bunlar gidiyor. Gitme şansı olmayınca çamur atıyor aklı sıra.
 
Avusturya'da yaşayan mülteci arkadaşına söyle açsın arkasına gülsün. ;) Mazoşist değilim, para için ülkemi vatanımı bırakıp kaçmıyorum ben nankör ve vatansız değilim. Ben ülkemi düzeltmek için çabalıyorum, seçime çok bir şey kalmadı herkes elini taşın altına koyacak. Savaştan kaçanlardan farksız görüyorum şuan istiklal harbinden büyük savaş veriyoruz. Okumuşlar kaçacaksa zaten cahil cühelaya neden böyle oldu diyemeyiz. ;) Kaçanlar zaten daha röntgene bakamıyor gitsinler sıkıntı yok. Türkiye fakülteleri onların yerini dolduracaktır. İyi doktor zaten devlette yok özelde.
Neyi savaşarak düzeltmeye çalışıyorsun? Merkez Bankası karşılıksız para basmayı mı durdurdu, vatandaşlık satışını mı durdurlar, ülkede özelleştirme adı altında satmadıkları yer mi kaldı? Neyin savaşını veriyorsun, savaş falan verdiğin yok. Koskoca ABD bile 2008 olayından sonra piyasaya süreceği paraları 2014'e kadar kademe kademe yaydı ve onları kademe kademe geri çekti. Sen ise her geçen gün matbaada gazete basarmış gibi ne kadar basabiliyorsan basıyorsun. Şu anda bile sadece Nisan'dan sonra piyasalarda 260 milyar TL para dolaştığı söyleniliyor. 260 milyar TL ne demek sen biliyor musun? İnsanların en güzel yaşları 20-40 arasıdır. Avrupa'da veya Amerika'da bir genç 2-3 ayda istediği arabayı alabiliyorsaTürkiye'de ise bir genç ortalama bir arabayı almak için 10-15 sene para biriktiriyorsa sen bu adama neden gittin diyemezsin. Ev fiyatları hakkında konuşmak bile istemiyorum ne olduğu ortada zaten.
İstiklal Harbi'nde olan savaş bizim dedelerimizin ve nenelerimizin bizim için kan döktüğü gerçek bir savaştı. Onlar 100 yıl sonraki torunlarımız refah içinde yaşasın diye savaştılar. Bilmem o siyasetçisinin çocuğu en son model arabalara binip villalarda yaşasın bizim çocuklarımız ise sürünsün diye değil.
 
@Percival yaşının küçük olduğunu varsayarak sana cevap versem de anlamayacağını biliyorum. Bazı gerçekler yaşayarak öğrenilir. Eğer bir gün sen de büyüyüp ev geçindirirsen demek istediğimi anlarsın. Arkadaşıma da saçma sapan hakaretler etmek yerine insanlıktan nasibini nasıl alabilirsin onu sorgula. Sana tekrar mesaj atıp egonu tatmin etmeyeceğim. Kara listeme hoş geldin, kendi kendine konuşabilirsin.
 
Ülkenin özeti gibisin. :D Sabır, her şey düzelecek diye diye ekmek bile alamayacak hale getirildi Türk halkı. Verdiniz yetkiyi, gördünüz etkiyi 4 yıl içinde. Bunu çekmek istemeyenler de bal gibi gider, ülkesini seviyorsa da yurt dışında oyunu ''gerekli bir biçimde'' kullanıp vatandaşlığını yapar.

İnsanları götüren sistemi değil, giden insanları deştiğiniz sürece daha çok sabır çekersiniz.
Diğer arkadaşa cevap verme gereği duymadım ama sana vereyim. Şuan ki hükümetin uçak projesine inanan savunan bir kişisin ve bana hükümet yanlısı diye sallıyorsun. Ben bu ülkede kalıp ülkeyi düzeltme taraftarıyım bu kadar kanı biz boşuna dökmedik diyorum. Sen gelmişsin bana hakaret ediyorsun, ülkenin özeti aslında sensin. Senin gibi perspektif düşünmeyen dışarıdan bakınca çakma solcu yani tatlı su solcusu gibi görünen herkese aynı şeyi söyleyen olmamış vatandaşlar yüzünden bu haldeyiz. Ben bu hükumete oy vermedim, küfürün adı günah ama bazen çok ilham verici oluyorsunuz sen ve senin gibiler. Verdiniz yetkiyi diyorsun, hükumetin uçak projesine bile inanmayan benle kaç kere konuda tartışan sen gelmişsin bana verdiniz yetkiyi diyorsun. Prim ve beğeni kasarak burada neyin başaracağını inanıyorsan yanlış yoldasın.

Zamanında İngilizler ve Fransızlar İstanbul sokaklarında şuan olduğu gibi içimize sızdırılan tarikat ve cemaatler ile yürürken Türk milleti kaçmamış savaşmıştır. Benim ne iş yaptığımı, ne kadar vergi verdiğimi ve bu ülke için ne mücadele verdiğimi bilmiyorsun boş sallıyorsun. Tanımadığın insanlara iftira atmayacaksın buna hakkın yok. 20 yıldır kaset ile başa gelip, milleti hükumet partisine mecbur eden muhalefete hiçbir söz söyleyemeyen tatlı su solcularısınız. Millet cemaatlerde makbule yiyip torpille kurumlara girerken biz yine aynı şeyleri söyleyen ve davasını güdenlerdendik.

Kaçmak çözüm değil, savaşmak çözümdür. Gidenleri oy vermeye geri getirtmeyeceklerine inanıyorum, adam çıkıp giden gitsin diyor zaten amacı oyu düşürmek sen neyi anlatıyorsun bana? Seçim kazanmak için ülkeye iti kopuğu dolduran hükumetin bunu yapamayacağını zannedenlerin aklına şaşıyorum. Size Atatürk'ten bir kaç söz bırakıyorum belki iflah olur anlarsınız.

PARA İÇİN KAÇMAK ÇÖZÜM DEĞİLDİR. GELECEK SEÇİM İÇİN MÜCADELE EDİLMELİ. TOPLUMSAL ETKİ YARATIP UMUTLARI ÇÖKERTTİP GENÇLERİ KAÇIŞA YÖNLENDİRMEYİN. SOSYOLOJİ BİLİMİ İLE KONUŞSAM DESTAN OLUR.
CAeN9E6WAAAc9Pr.jpg

C3gXkfHXUAEPrtA.jpg

mustafa-kemel-ataturk-saygi-ve-ozlemle-aniyoruz.jpg
 
Aslında oy dışında eksilen bir şey olmadı. Dualarla yaşıyorduk, parası olan yine özelden alacak muayenesini. Faiz indirmeye devam edeceğini açıkladı yani yaprağı bu sefer yedirmeyecekler dürüp millete... ekran kartı alacaktım dolar 20 olmadan gidip alayım.
Vallahi bekleme derim :D para varken al.
 
Eğitimini ücretsiz bir şekilde burada alıp yurtdışına gitmek anladığım bir şey değil.
Hâlâ eğitimini ücretsiz bir şekilde alanlar diyenler var. Sabır sabır sabır... Arkadaşım devlet okulunda iyi bir sınıfa yerleştirilmek için bağış adı altında para alınıyor senin haberin var mı? Yetmiyor devlet okulundaki eğitim; özel ders, dershane parasını cebinden ödedi bu insanlar. Ne için? Yaptıkları ucube sınav sisteminde hani birilerinin soruları dağıttığı sınavlar var ya onlarda iki üç net yapıp da hayatını kurtarmak için. İl dışında okuyorsa eğer bir dayısı yoksa burs da çıkmadı bu insanlara. Kiralardan haberin var mı senin? Devlet mi ödedi benim altı yıl boyunca kiramı? Senin tıp kitaplarının fiyatından haberin var mı? Kurdan dolayı bir stetoskop için iki bin lirayı devlet mi verdi? Daha çok sayarım da anlar mısın sanmıyorum. Anlayacak olsan zaten bu ülkede eğitim öğretimin sadece bireysel çabalarla ve ailelerin fedakarlıklarıyla yürüdüğünü bilirsin. Bu insanlar para için gitmiyor kafanıza sokun artık. Bu ülkede sadece doktorlar gitmek istemiyor. İnsan gibi yaşamak, kısıtlanmak istemeyen, despot düzenden bıkmış herkes gitmek istiyor. Çünkü az biraz eğitim almış herkes farkında ki bu ülkede istersen trilyonlar kazan can güvenliğin yok. Kadına ikinci sınıf gözüyle bakan, tacizin tecavüzün meşrulaştığı "bir kereden bir şey olmaz", "o saatte orada ne işi varmış?", "sen de öyle giyinirsen tacize davetiye" kafalarından bıktık anladınız mı? Bu yozlazmış, bağnaz ve tembellik ederek cebine para girmesini marifet sanan zihniyetten yıldık.
 

Geri
Yukarı