Doktorların grev yapması etik mi?

Genelleme yapmayın her meslekte var iyi kötü bu tip kişiler. O kişiler size denk gelmiş şanssızlık olmuş. Bu arada doktorlara 5 dakikada muayene et gönder dersen o kadar hastanın teşhisini sağlıklı koyamaz. Şartlar her türlü iyileştirilmelidir. Tek taraflı kusur aramayın her iki tarafta kusurlu.

Genel olarak böyle devlet hastanesi de üniversite hastaneside. Hastanede tek çalışmıyorum o kadar yani yakında bütün hastane beni tanıyacak o derece içli dışlıyım sürekli hastaneye git gel yapa yapa. Ben üniversite hastanesi kısmını anlattım. Annem babam bizzat yaşadılar. Devlet hastanesinde babamın bütün işlerini annem yapmış oksijen tüpünü ayarını yapma, suyunu değiştirme vs. babam normal vatandaş değil de milletvekili olsa idi yine üstün körü mü bakılacaktı yoksa başında profesörler mi olacaktı? Şikayet etsem elle tutulur sonuç alınacak mı hayır? Annem alt tarafı asistana profesör muayenesi için doktora haber verdin mi dedi. Sözde doktor olan sen benimle böyle konuşamazsın diyor hayrola karşında annen yaşında kadın var herkes seninle böyle mi konuşuyor sen kimsin bir şey bilmiyen bütün gün oturup telefondan hocasının verdiği bilgiye göre tedavi yapmaya çalışan doktorculuk oynayan kişi. Ben bu durumda ne yaptım kimse kusura bakmasın ben doktora ego tatmini yaptırmam.

Öncelikle babanıza ve size geçmiş olsun. Sürekli olarak 1 doktor üzerinden bakıyorsunuz. Senin her gittiğin doktor sana çık diye bağırıyor mu? Doktor günde 500 kişi o kapıyı hasta muayene ederken açıp kapatıyor. Belki birini sırtı açık bir şekilde muayene ediyor. Bundan dolayı doktorun kafasını atıp ani bir şekilde babanıza bağırmış olabilir. Doktorların hepsinin bir anda greve çıkmamasının sebebi babanız gibi kişiler ani bir sorun ile karşılaşırsa diye oradalar.
5 dakikada adamdan mucize beklemeyin. Oda sizin sorununuzu çözmek istiyor ama elinde ne gerekli ekipman var ne de zaman. Empati yapmayı öğrendiğiniz zaman yazdıklarıma sizin de hak vereceğinizi umuyorum.

Olay şöyle oldu. Annem, ben babam girdik içeriye asistan direkt bağırdı çik dışarı diye içeride hasta yoktu şikayet edemedim ismini bilmiyorum ve mecburum o hastaneye gitmeye. Benim istediğim insan yerine konulmam. Gerekli tetkikler yapılsın yeterli benim için benim beklentim zaten annelerimizin çocuklara baktığı gibi değil tabii ki bilmediği durumda bizi hocasına sevk edebilir ve bizim beklentimizde sihirli değnek dokunuşu değil tabii ki. Teşekkür ederim bu durum 1 kurum olarak yaşamadım asıl benim yakındığım nokta bu genel olarak bütün doktorlar ilgili olsa böyle durumda doktor grev yapsa sonuna kadar desteklerim. Bütün doktorlar gitmiyor onu biliyorum.
 
Son düzenleme:
@Yeniçocuk senin tedavi olma hakkını elinden alan doktor değil o doktora grev yaptıracak kadar işinden bıktıran yönetim. Doktorlar o grevi bedava maaş alalım diye yapmıyor hem kendileri daha rahat çalışsınlar hem de hastalar daha iyi muayene edilsin diye yapıyorlar. Doktor rahat olunca, mutlu olunca o hastayı da etkiliyor, senin anlattığın olay gibi. Doktor barut fıçısına çevrilirse çık diye de bağırır...
 
sen kimsin bir şey bilmiyen bütün gün oturup telefondan hocasının verdiği bilgiye göre tedavi yapmaya çalışan doktorculuk oynayan kişi.
Sizin şu cümleniz bile doktorlar için bir eylem ve iş bırakma sebebidir. İşte siz böyle konuştuğunuz sürece, doktora iş öğretmeye kalktığınız sürece bu düzen böyle gider. Asıl sen kimsin de gelmiş burda doktorlar hakkında bu kadar atıp tutuyorsun.
 
@Yeniçocuk

Ben şahsen hiç kimsenin durduk yere kimseye bağırmayacağını düşünüyorum ama yine de empati yapıp böyle bir durum olduğunu varsayalım. Siz A şehrinde bütün hastanelerde bu durumu yaşasanız bile bu durumu B şehrinde yaşayacağınız anlamına gelmez. Hala önceki mesajlarımda dediğim gibi genelleme yapıyorsunuz.

Suç doktorları bu duruma sokan yönetimde .


Bu cevabımdan sonra başka cevap yazmayacağım. Her mesajda genelleme yapıyorsunuz iyi günler.
 
@Yeniçocuk senin tedavi olma hakkını elinden alan doktor değil o doktora grev yaptıracak kadar işinden bıktıran yönetim. Doktorlar o grevi bedava maaş alalım diye yapmıyor hem kendileri daha rahat çalışsınlar hem de hastalar daha iyi muayene edilsin diye yapıyorlar. Doktor rahat olunca, mutlu olunca o hastayı da etkiliyor, senin anlattığın olay gibi. Doktor barut fıçısına çevrilirse çık diye de bağırır...

Öncelikle şunu belirtmemişim çünkü önemli kısmı atladım. Benim olayım 2020 yılında yaşandı diğer durum malum. Grev yapılacaksa vardiya usulü yapilabilir atıyorum 4 nörolog varsa günde 1 doktor grev yapıp diğerleri ertesi günlerde yapabilir. En son gün bütün nörolog grev yapsın.

Sizin şu cümleniz bile doktorlar için bir eylem ve iş bırakma sebebidir. İşte siz böyle konuştuğunuz sürece, doktora iş öğretmeye kalktığınız sürece bu düzen böyle gider. Asıl sen kimsin de gelmiş burada doktorlar hakkında bu kadar atıp tutuyorsun.

O kim oluyorda benim sağlığımı riske atacak hakka sahip 😡 kendisi bütün gün koltuğunda otururken ben geceleri ağrı çektim 😡😡 kimse bana yardım etmedi neredeydi o zaman doktorlar annem babam benim ölümümü izlemek zorunda değil. Bilgisi yoktu gelen bütün hastaların durumunu telefondan hocaya arayıp soruyor. Taşıma su ile değirmen dönmez. 😡
 
@Yeniçocuk

Ben şahsen hiç kimsenin durduk yere kimseye bağırmayacağını düşünüyorum ama yine de empati yapıp böyle bir durum olduğunu varsayalım. Siz a şehrinde bütün hastanelerde bu durumu yaşasanız bile bu durumu b şehrinde yaşayacağınız anlamına gelmez. Hala önceki mesajlarımda dediğim gibi genelleme yapıyorsunuz.

Suç doktorları bu duruma sokan yönetimde.

bu cevabımdan sonra başka cevap yazmayacağım. Her mesajda genelleme yapıyorsunuz iyi günler.

Umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsınız ve yakındığım durum başınıza gelmez.
 
1647266491615.png

İşte "Ak-İt" gibi yandaş kanallar yüzünden bu ülkenin seviyeli haberciliği ilerleyemiyor. Sadece seviyecilik mi? Ak-İt'de ne ararsan var! Yalan haber? En iyisinden! Yandaş haber? Sormana bile gerek yok! Peki ya, tik tuzağı? En babasından! İşte, bu tür haber kanalları size gerçeği gösterip "uygun dille" haber yapar ve her zaman bu ülkenin "doktorunun, mühendisinin, çalışanın çabalayanın" yanında olur. Değil mi
1647266642004.png
?
 
Nükleer Tıp'da grev yok arkadaşlar Röntgen ve acil doktorlarında grev var şu anlık. (Tokat için.)
 

Geri
Yukarı