Dolandırıcılar, TurkNet ve Digitürk

Ayni durum benim basima geldi 850 numaradan aradilar TurkNet taahhüt sureniz dolmak üzere yeni bir pakete gecmemizi icinde fiber ve dijiturk paketi ayni zamanda internet hizinin cok yuksek olacağı soylendi. Bizim de internet hızında sıkıntı oldugu için olabilir dedik daha sonra Digitürk'ten diye biri aradı bizde Digitürk var sadece internet yukseltmek istiyoruz deyince apar topar telefonu kapadilar. Supelendim TurkNet hattının kendisini arayinca dolandırıcı yontemi olduğunu öğrendim yarin ilk işim arayan numaraları polis karakoluna gidip bildrip şikayetçi olacağım. Neye nasıl inanacagimizi şaşırdık artik... Arayan numaralar.
0850 901 09 25.
0850 480 49 95.
 
Link yollama olayı şöyle arkadaşlar benim TurkNet abone numarama erişen kişiler büyük ihtimal dijitürkü arıyor dijitürk sizi arıyacak dediklerini onaylayın yeter diyorlar daha sonra beni bizzat dijitürk arıyor ve sosyal medya yolu ile abonelik başvurusu yaptığınızı görüyoruz diyor size bir mesaj gelecek o mesajdaki linke girip aboneliğinizi onaylayabilirsiniz diyorlar bende girip onaylıyorum daha sonra nedir ne değildir diye araştırırken bayağı yaygın bir dolandırıcılık olayı olduğunu öğrendim dijitürk müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştığımda ise herhangi canlı kanlı bir insana bağlanamıyorum sabah tekrar aramayı deneyeceğim dolandırıcıların numarları mevcut onları tekrar aramaya çalıştığımda ya tüm müşteri temsilcilerimiz meşgul ya da sürekli 1.sıradasınız diyor 2 tane numara ile çalışıyorlar cimer e şikayette bulundum bu arada. Numaraları da burada paylaşabilirim sıkıntı olmayacak ise.
Son görselde 80 lira gibi bir cayma bedelinden bahsediyor herhangi bir üyelik sözleşmesine imza atmadım 2.resimde görülen incele ve onayla yazısına bastım bu kadar.


Anladığım kadarıyla sesli onay ve linke tıklayarak onay verdiniz, peki sonrasında ne oldu? Her hangi bir iptal işlemi yapmanız gerekti mi? Adınıza abonelik açıldı mı?
 
Aynı olay bir arkadaşımın da başına geldi, kendisi evde yokken pek anlamayan babasını ikna edip Digitürk bağlayarak ekstra fatura gelmesini sağladılar. Buradaki asıl soru telefonla arayan kişilerin bu kadar net bilgileri nereden elde ettikleri?
 
Merhaba iyi günler hepinize. Öncelikle bu telefon ile dolandırılma şeylerine karşı çok dikkat eden birisiydim. Telefonda milletin nasıl dolandırıldığına inanamazdım duyunca. Bugün akşam saatlerinde 0850 ile başlayan bir numara beni arayarak TurkNet aboneliğime ait isim soy isim ve hatta abone numarama kadar her şeyi söyledi ve TurkNet'ten aradıklarını söyledi. Konuya böyle girince tabii dolandırıcılık falan hiç aklıma bile gelmedi. TurkNet aboneliğiniz şubat ayında 134 lira olacak ve şöyle bir kampanyamız var Digitürk dekoderi gönderelim size onay verin faturanız 50 TL internet 49 TL Digitürk şeklinde 1 yıl kullanın kabul etmez iseniz faturanız 134 lira olacak dediler. Daha önce internette böyle haberlere rastlamadığım için olur tamam dedim. Ardından Digitürk müşteri hizmetleri aradı sosyal medyadan başvuru yapmışsınız dedi o an pek şüphelenmedim daha sonra telefonunuza bir mesaj gelecek o linkten onay verin dedi. Neyse linke girdim onay verdim randevu için tarih gönderdiler. Bunun bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu TurkNet'in nasıl bizim abonelik numarımızı sızdırdığına girmiyorum bile. Kurulum ekibi geldiğinde zaten kabul etmeyeceğim üyelik sözleşmesi falan imzalamayacağım ve vazgeçeceğim ama Digitürk'ün gönderdiği linkten onay verdiğim için herhangi bir cayma bedeli vs ödemem gerekir mi yardımcı olursanız sevinirim.
Bence bu bilgiler para ile satılıyor.
 
Bana da aynısını yaptılar . İptal etmek için aradığımda ücret ödeyeceksiniz dediler. O zaman hemen yarın dava açıyorum dedim . Daha ses çıkarmadılar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı