Dolandırıldım ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba. En sonunda patlak verdi :) Sahibinden sitesinden uzun zamandır zorla biriktirdiğim üniversite için kullanmak için laptop alacaktım. Neyse buldum sonra adamla konuştuk vs hesabına parayı aktardıktan sonra parayı kargoya gidip kargoya vereceğini söyledi. Attım parayı sonra biraz durdu hani engel falan atmadı konuştuk yine. Sonra kargoyu verip vermediğini sordum cevap gelmedi. Arıyorum açmıyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Parayı geri alabilir miyim? Nerelere gitmeliyim? Yardımcı olabilir misiniz? Çok çaresiz kaldım. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Arkadaşlar merhaba. En sonunda patlak verdi :) Sahibinden sitesinden uzun zamandır zorla biriktirdiğim üniversite için kullanmak için laptop alacaktım. Neyse buldum sonra adamla konuştuk vs hesabına parayı aktardıktan sonra parayı kargoya gidip kargoya vereceğini söyledi. Attım parayı sonra biraz durdu hani engel falan atmadı konuştuk yine. Sonra kargoyu verip vermediğini sordum cevap gelmedi. Arıyorum açmıyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar? Parayı geri alabilir miyim? Nerelere gitmeliyim? Yardımcı olabilir misiniz? Çok çaresiz kaldım. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
Bu gibi durumları önlemek için Param Güvende ya da GET ile işlem yapılması gerekir. Özellikler elektronik cihazlarda bunları kapsayan cihazlar alınması lazım yoksa dolandırılma ihtimali %89.98

Polise gidebilirsin ikinci el sitelerinde dolandırmak öyle kolay değil sonuçları var. Aslında kolay olan şekli de var mesela ayıplı mal satarsın bende düzgün çalışıyordu alan kişi bozmuş dersin sıyrılırsın. Ama burada para verdiğin halde gönderim olmamış paranın gönderildiği ve ürünün gelmediği ispatlanır cimer mimer uğraşma direk polise git.

Daha bugün bir haber gördüm kadının biri yine senin gibi ikinci el telefon bulup parasını önce göndermiş, karşıdaki Türkçe sözlük göndermiş, polise başvurmuş sonra.

Büyük paralar söz konusuysa ilk önce parayı gönderme.

Polise git şikayetini et sonra da bir bardak su iç.

bir-bardak-soguk-su_797552.png

Polise gitmeniz gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı