Dolandırıldım Param Ne Olacak?

El Patrón

Kilopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
İç Mimar
Ben 9 Haziran'da bir şahıstan 140 TL'ye RAM satın aldım ancak boşluğuma geldi dolandırıldım. Cevap vermedi kargo göndermedi ben de hemen şikayet etmedim kargo gelebilecek süre kadar bekledim ve daha sonra WhatsApp konuşmalarını ve parayı yatırdığıma dâhil dekontu belgeleyip polise gidip şikayetçi oldum. 2 gün sonra yatırdığım bankadan arayıp IBAN numarasının doğru olup olmadığını teyit ettiler. Yani kişi bulundu buraya kadar normal, şimdi ne zaman dava olur? Paramı geri alabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

@Recep Baltaş konuya hakimiyetiniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki tüm bilgi ve belgeler ile savcılığa gidiniz, durumunuzu anlatan bir dilekçe yazarak. Savcılık ifadenizi alacak ve sonrasında kovuşturma falan derken 6 ayı bulabiliyor. Eğer suç basit dolandırıcılığa girerse ( ki muhtemelen basit ) size mahkemeden kağıt gelir. Gelen kağıtta uzlaşma bürosuna gönderildigi yazacaktır yine ihtimal tabi. Paranızı öderse uzlaşırsınız. 140 TL için değmez demeyin. Bugün sizi yarın başkasını dolandırmasın. Anlattıklarım tecrübe ile sabittir. :D

Elinizdeki tüm bilgi ve belgeler ile savcılığa gidiniz, durumunuzu anlatan bir dilekçe yazarak. Savcılık ifadenizi alacak ve sonrasında kovuşturma falan derken 6 ayı bulabiliyor. Eğer suç basit dolandırıcılığa girerse ( ki muhtemelen basit ) size mahkemeden kağıt gelir. Gelen kağıtta uzlaşma bürosuna gönderildigi yazacaktır yine ihtimal tabi. Paranızı öderse uzlaşırsınız. 140 TL için değmez demeyin. Bugün sizi yarın başkasını dolandırmasın. Anlattıklarım tecrübe ile sabittir. :D
Zaten bende para kolay kazanılmıyor diye şikayetde bulundum işte şimdi sonuç bekliyorum umarım fazla uzun sürmez.

Casper_VIA_V5 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

En iyisini yapmışsınız. Zaten bu ve bunun gibi ...... insanlar nasıl olsa şikayet etmezler, uğraşmazlar diye bu kadar rahatlar ve ortalıkta cirit atıyorlar.
8-9 tane ilanı vardı en ucuzu RAM'di 2 gün içerisinde hepsini sildi ve kayboldu rahat 1.500 TL dolandırdı.

Casper_VIA_V5 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Kesinlikle bu işi takip edin. Paranın miktarından değil böyle insanlar bir daha cesaret edip başkasını dolandırmasın diye. En kötü sürünsün mahkemelerde siciline işlensin işlediği suç.

Tabi yapılması geren en önemli şey kimsenin lafına güvenerek iş yapmamak. Mesela sahibinden.com üzerinden falan yapsaydınız alışverişi G.E.T sistemiyle o zaman hiç bir problem çıkmayacaktı. Ben yıllardır alışveriş veya satış yapıyorum hiçbir problemle karşılaşmadım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı