Dolar 2.70 TL Oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece 3 yıl içerisinde doların nasıl arttığına bakınız. Dolar neredeyse 5 olacak. Şimdiyse dolar düşecek diyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan zaten cumhurbaşkanı idi. Bu seçimden sonra cumhurbaşkanı olmadı. Cumhurbaşkanlığı boyunca yol yaptı. Ve lanet olsun AKP'nin yolları yağ gibi akıyor. CHP'nin yolları bok gibi. Tek derdimiz bu zaten. İnsanlar zengin. Var mı aramızda fakir olan? Bence yok. Daha yeni tecavüz edilip öldürülerek ölü bulunan 5 yaşındaki Eylül'ün de parası vardı. Ölmesi önemli değil değil mi? Parası var ailesi mutlu mesut yaşıyorlar o zaman ülke iyi durumda. Bu nasıl bir zihniyettir!? Ama artık çok geç. Olan oldu. Şimdi hadi doların düşmesini bekleyin. Düşer birazdan.

AH BENİM CAHİL KARDEŞİM AHHH... Oku bilgilen 1 X paraya 2 Y parası alsan dahi bu X'in daha değerli olduğunu ''her zaman'' göstermez. Benim iktisat bilmeyen cahil kardeşlerim.
(NOT: Kesinlikle hükümetin veya başkasının ekonomik veya herhangibi birşeyini övmüyorum ve yermiyorum tek derdim iktisat ekonomi bilmeyen bu tip kişilerle...)

YIL / ASGARİ ÜCRET (TL) / DOLAR KURU (TL) / ASGARİ ÜCRET (DOLAR – $)
2000 / 86.922.900 / 621.018 / 139,96
.
.
22.05.2018 / 1.603,12 / 4,6355 / 345,84

Umarım okuduğunu anlarsın!
Dalga geçmeyin arkadaşlar(!) Yazık...

Sadece 3 yıl içerisinde doların nasıl arttığına bakınız. Dolar neredeyse 5 olacak. Şimdiyse dolar düşecek diyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan zaten cumhurbaşkanı idi. Bu seçimden sonra cumhurbaşkanı olmadı. Cumhurbaşkanlığı boyunca yol yaptı. Ve lanet olsun AKP'nin yolları yağ gibi akıyor. CHP'nin yolları bok gibi. Tek derdimiz bu zaten. İnsanlar zengin. Var mı aramızda fakir olan? Bence yok. Daha yeni tecavüz edilip öldürülerek ölü bulunan 5 yaşındaki Eylül'ün de parası vardı. Ölmesi önemli değil değil mi? Parası var ailesi mutlu mesut yaşıyorlar o zaman ülke iyi durumda. Bu nasıl bir zihniyettir!? Ama artık çok geç. Olan oldu. Şimdi hadi doların düşmesini bekleyin. Düşer birazdan.
Dolar 3 iken dolarları bozdurun düşer o diyordu. Hani mükemmel taktiklerine ne oldu?

AH BENİM CAHİL KARDEŞİM AHHH... Oku bilgilen 1 X paraya 2 Y parası alsan dahi bu X'in daha değerli olduğunu ''her zaman'' göstermez. Benim iktisat bilmeyen cahil kardeşlerim.
(NOT: Kesinlikle hükümetin veya başkasının ekonomik veya herhangibi birşeyini övmüyorum ve yermiyorum tek derdim iktisat ekonomi bilmeyen bu tip kişilerle...)

YIL / ASGARİ ÜCRET (TL) / DOLAR KURU (TL) / ASGARİ ÜCRET (DOLAR – $)
2000 / 86.922.900 / 621.018 / 139,96
.
.
22.05.2018 / 1.603,12 / 4,6355 / 345,84

Umarım okuduğunu anlarsın!
IQ'su eksilerde olan arkadaş yurt dışında adamlar bir şey alırken kendi dolarlarına göre alıyorlar maaşları değişmiyor giderleri değişmiyor. Bizim maaşımız değişmiyor gider fiyatları dolar arttıkça artıyor. O cahil kafanla ve 3 kuruşluk ekonomi bilginle hava yapman çok komik.

2.70 olsa bayram ederim.Alttaki sistemi görüyorsunuz değil mi? 2014'ün kasım ayında 3000 TL'ye toplamıştım. Şimdiki değeri 4500 TL.Fazla da olabilir az da olabilir.Bazı parçaları direk dolar hesabı yaptım.

@Mehmet Ali Caliskan İroni mi yapıyorsun?

"Devletin" verdiği asgari ücretin paranın değeri ile ne alakası var? O dönemin 3000 lirası ile bu dönemim 3000 lirası aynı mı? Doların ve enflasyonun artışıyla birlikte paranın değeri azalıyor. Eğer kendi kendimize yeten ülke olsaydık, dolar isterse 100 lira olsa bile bizi alakadar etmezdi. Çünkü dışarıdan dolar ile mal almak yerine kendimiz üretiyor olurduk. Zaten kendimiz üretiyor olsaydık, dışarıya mal satar ve paramızın değerini artırırdık. Paranın değerini azaltan asıl mevzu enflasyondur. Döviz kuru, paranın değerinin diğer paralara oranıdır.

IQ'su eksilerde olan arkadaş yurt dışında adamlar bir şey alırken kendi dolarlarına göre alıyorlar maaşları değişmiyor giderleri değişmiyor. Bizim maaşımız değişmiyor gider fiyatları dolar arttıkça artıyor. O cahil kafanla ve 3 kuruşluk ekonomi bilginle hava yapman çok komik.

Kişinin algılayamadığı durum maaş %10 arttığında giderlerimizin %25 artmasıdır.Ki üretmeyen bir ülke olduğumuzdan dolayı teknolojik ürünlerde daha da gömülüyoruz.

Algılamayan arkadaş şunu hesaplayamıyor. X ekran kartı yurtıdışında bir kişinin 1 aylık maaşı ise, Türkiyede X ekran kartı bir kişinin 3 bilemedin 4 aylık maaşı.

Fazla üzerine gitmemek lazım.Onuda öyle kabul etmek gerekir :D

Misal: Eskiden 1 lira maaşı olan biri 10 litre su alabiliyordu. Şimdi maaşı 3 lira oldu ama 30 21 litre su alabiliyor.

Anlamadın mı?

Misal değil: 2001'de 200 gram ekmeği 15 kuruşa alıyorduk, 2010'da 40 kuruşa alıyorduk, 2013'de 75 kuruşa alıyorduk...

Hâlen basmadı ise seni kenara alalım. :bıyık:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı