Dolar 2.70 TL Oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dolar 2.58 TL | Sayfa 5 | Technopat Sosyal

Bu başlık altında yorum yapmıştım. Kolay kolay düşeceğini sanmıyorum. Ek olarak şunu söyleyeyim, Fed'in faizleri artırması gibi bir beklenti var. Bu da haziran ayından sonrasına tahmin ediliyor. Faiz artırımıyla birlikte dolar, euro karşısında daha da değer kazanacak ve euro/dolar paritesi düşecektir. Ayrıca uzmanların çoğu, bu yılın ikinci yarısında parite 1'in altına da düşebilir beklentisinde. Alım-satım yapacaksanız fiyatları iyi kovalayın derim.

Euro'dan daha yüksek bile olabilir Fet ilk ayağını gösterdi zaten %0.11 falanmı ne emin değilim ama

Bahsettiğin olaydan haberim yok bu sıralar gündemi pek takip edemedim ama şurası bir gerçek, yatırımcı belirsiz ortamı sevmez, çeker gider arkadaş. Ülke ekonomisinde de büyük bir belirsizlik ortada. Meclise 4.parti girerse koalisyon ihtimali artıyor, seçim sonrası mecliste kaç parti olacak, iktidar kim olacak, koalisyon olur mu ya da seçim sonrası hükümeti kim veya kimler kurarsa nasıl bir ekonomi politikası izler bunlar belirsiz. Haliyle yabancı yatırımcı da çekiliyor. Ki Yiğit Bulut, dolar 2.58 seviyesindeyken bu seviyeyi normal bulduğunu açıklamıştı, dün gelen yeni rekor içinse 2.63 üzerinin spekülatif olduğu kanısında.
Seçimler bitene kadar belirsizlik devam edecektir; ancak Haziran sonrası da Fed'in faiz artırma durumu söz konusu. Yazın düşer ya da artar diyemem ama 3 lirayı görür diyen de var. TCMB ise yıl sonu dolar kurunu 2.61 olarak belirlemişti en son. Donanım alırken bunları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Gün içinde zaten 2.7310'u görerek yeni rekorunu kırdı. Bu gidişle M.Schumacher'i de geçer dolar.

Seşçimler yaklaşınca en az 2.50 ye kadar gerilecektir. Şu anda sistem toplanmaz acayip pahalı olur. Zaten vatan çok garip bir site dolar 2,70690206 Türk Lirası iken adamlar 2.72 den hesaplıyor. Dolar düşünce atıyorum 2.58 e kadar düştüğünde adamlar yine 2.60 tan hesaplıyorlar bu kadar kazık site görmedim ben.
Dolar gün içinde değişiklik gösterdiğinden dolayı kar etmek için böyle yapıyorlar. Kendilerine biraz pay bırakıyorlar. Çoğu firmanın kullandığı bir pazarlama taktiğidir bu.

Dolar yaz da da düşmeyecek, artacağını söylüyorlar ve yaz da kriz olacak diye konuşuluyor.

Hocam kriz zaten olacak. Bu durumdaki bir ülkenin başına gelecek olan kaçınılmaz bir olaydır. Hükümet sadece, krizi olabildiğince erteleyebilmek için faizlerle oynuyor. Tabii ki bunun da bir sonu var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı