Dolar 8 TL'yi aştı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hükümete laf etmeyin adamlar ne yapsın pandemi var? Sanki diğer ülkelerin ekonomileri uçuyor ya bak çin yuanı kaç lira rus rublesi ne kadar? döviz bir ülkenin dışarıya bağımlılığını gösterir ne kadar dışarıya bağlanırsak o kadar azalır bak ben 25 sene önce askerlik yaptım tanklar at arabası ile çekiliyordu bak şimdi öyle mi?
Hocam şu işareti (!) unutmuşsunuz.
 
Cuma akşamı RX 5600XT'yi 2750 TL'ye aldım ve şüphe içindeydim. Artık değilim şüphe etme lüksüm yok.
 
Faizi artırsınlar dolar aniden düşüşe girer. Altına üstüne imzamı atarım.

İktisadi olarak evet ama sonuçları ağır olur. Ama mantıklı olan bu gibi.
Sanırım sıradaki orta doğu çöplüğü olacak ülke bizimkisi :( düşünsenize şeriatın geldiğini.

Şeriat gelemez. Gelse de uygulama yapılmaz. Dünya genelinde uygulama yapanlar kendine göre yorumluyor.
 
İktisadi olarak evet ama sonuçları ağır olur. Ama mantıklı olan bu gibi.
Hocam asıl doların daha çok artmasının sonuçları ağır oluyor.

Basit bir hesapla, 450 milyar dolar borç var. Her 20 kuruşluk artışta, Türkiye 90 milyar TL kaybediyor. Bunun sonuçları çok ama çok ağırdır.
 
Hocam Berkin dediğiniz kişi polislere molotof atan bir eylemci. Masum olduğu falan yok. Fotoğrafları ortaya çıktı bir ara. Ve şunu da ekleyeyim, eylemlere katılan üniversitelilerin büyük bir kısmı macera için katılmış, bunu o dönemde üniversitede okuyan abilerim ablalarım söylediler. Macera için çıkıp biber gazı yiyince 'Abi polis çok şiddet uyguluoo' yazıyor sosyal medyaya ilgi çekmek için. Sorsan neden çıktın diye parkı korumak için der. Ayrıca barışçıl dediğiniz harekette polislere molotof atıldı hocam. Unutmadan söyleyeyim, mesai değişimi denen bir şey var. Mesela babam yerine başka bir polis gidecek o bölgeye, babamın mesaisi dolmuş, aralıksız 36 saattir görevdeler. Babamı takip edip saldırı düzenliyorlar gibi işliyor sistem. O dönem her dakika haberlere bakan biri olarak söyleyeyim o dönem böyle olaylar oldu.
Molotof mu? Slogan attığını biliyoruz, belki taş da atmıştır (attığına dair kanıt bulursanız hep beraber görürüz ancak aksi takdirde yapılan şey ölmüş birinin arkasından alçakça iftira atmak olur), kaldı ki sizin dediğinizi doğru olarak ele alalım, yine de polis şiddeti ile ölmek midir bunun karşılığı? Ve tekrarlıyorum elinizde Berkin'in "şiddet içeren" hiçbir görselinin bulunmadığına eminim, varsa hodri meydan, sence Berkin'in molotof taşıdığına en küçük bir kanıt olsa annesini meydanlarda yuhalatanlar bunu kullanmaz mıydı? Küçücük bir merhumun günahına giriyorsunuz, ayıptır.

Ayrıca sen sen ol "üniversiteli abilerinden(!)" duyduklarına çok inanma, ben de o dönemde bankada çalışan biri olarak görevim bittiğinde işimden çıkıp direnişe katılıyordum, kimin neyi ne olarak gördüğü umurumda da değil, orada direnen bir kesim vardı.

Polise molotof tiyatrosunu ise hepimiz izledik, Ulaş Bayraktaroğlu isimli nerelerle bağlantısı olduğu bilinmeyen (daha sonra Rakka'da mayına basarak ölmüş) ajan mıdır provokatör müdür ne idüğü belirsiz bir kişi molotoflu görselleri basına severek sundu, ancak kendisinin Gezi'ci veya protestocu olduğunu nereden çıkardın anlamadım. Biz sırf şanlı ve onurlu direnişimize kara çalmak için aramıza sokulan binbir provokatörü de gördük merak etme. Ayrıca insanlar kendi canınn derdindeydi, silahsız insanlar sadece slogan atıyordu, görevden evine dönen hiçbir polisi öldürmez o sloganlar korkma, ha silahlı saldırıya uğramaktan korkan polisler olmuşsa onlar da bu Ulaş Bayraktaroğlu gibi provokatörlerin dahil olduğu örgütlerle uğraşsalardı daha güvende olurlardı, masum Gezi'cilerle değil. Recep Baltaş'ın da yukarıda yazdığı gibi, Polis görevi olan gerçek suçlularla uğraşmıyor, Gezi'de de böyle oldu, hükümeti eleştirenler, slogan atanlarla uğraşıldığı kadar gerçek suçlularla uğraşılabilseydi o molotofçu provokatörler de parka giremezdi, dünkü bombalama olayındaki gibi canlı bombalar da aramızda cirit atmazdı.

Berkin'e iftiranızı salladınız, "Ali İsmail Korkmaz" ile ilgili diyebileceğiniz bir şey de var mı? Mevlüt Saldoğan isimli Polis tarafından sokak arasında tekmelenerek öldürülen hani. O da makineli tüfek falan taşıyor muydu bari? Ya da mesaisi biten polisleri evine kadar takip ettiği yönünde bir bilgi var mı tarafınızda?

Ya da Ethem Sarısülük için ne diyeceksin? O da Polis Ahmet Şahbaz tarafından kafasından vurularak ağır yaralanıp sonrasında hayatını kaybetmişti, var mı Ethem'in de bazukalı falan bir görüntüleri?
 
Durmak yok yola devam! Herkes bakar .... yapar.


Boş bırakılmış yere istediğinizi yazın artık. :D
 

Dosya Ekleri

  • SunaSS.png
    SunaSS.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 26
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı