Dolar dengesizliği

Bu dengesizlik değil aslında, el ile yapılan bir şey. Dolar'ın aniden 40 kuruş düşmesi için büyük bir müdahale gerek. Büyük ihtimal yine 5-10 milyar $ satmışlardır.

Dolar satarak doların düşeceğini sanmak, en büyük ahmaklıktır. Geri çıkar birkaç gün içerisinde.

Ülkenin düştüğü hale bak gerçekten. 5 senede nereden nereye geldik. Sırf bilimle uyuşmayan söylemler inat uğruma geldik. Siyasi krizdi , artık tam anlamıyla ekonomik krizdeyiz. İşin ilginç tarafı halktan ses yok.

@emircanunlts kesinlikle. Hazıra dağ dayanmaz, o para da bir süre sonra bitecek zaten :D Sonra hepsi enflasyon olarak yansıyacak :(
Daha dolar 14'ken açılan bir konuda doların yine 18 TL'ye fırlayacağını söylemiştim ki bunu bilmek için profesör olmaya gerek yok. Yoldan rastgele birisini çevirsek yine aynısını söyler.

Çok kötü durum.

Doların düşüş göstereceğine bir tek kahve siyaseti yapan dayılar inanır. 10-11 yaşındaki çocuğa sorsan bile ekonomi bilgisi olmamasına rağmen o bile ümit verici konuşamaz.

Daha dolar 14'ken açılan bir konuda doların yine 18 TL'ye fırlayacağını söylemiştim ki bunu bilmek için profesör olmaya gerek yok. Yoldan rastgele birisini çevirsek yine aynısını söyler.

Çok kötü durum.

Hocam bazı kişiler asıl düşüş yarın gece olacak diyorlar. Doların geçici süreliğine 13 - 14 TL bandına indireceklermiş. Sizce 20 Aralıkta olan olay tekrar yaşanır mı?

Ekonomist değiliz, bilemeyiz ama şu söylenebilir ki üretim olmadığı sürece doların ciddi bir düşüş göstermesi imkansız denebilir. Hadi gösterdi diyelim ki muhtemelen eski ait olduğu yere çıkacaktır.

Hocam bazı kişiler asıl düşüş yarın gece olacağını söylüyorlar. Doların geçici süreliğine 13 - 14 TL bandına indireceklermiş. Sizce 20 Aralıkta olan olay tekrar yaşanır mı?
İsterlerse doları 1 TL'ye düşürsünler. Doları düşürmek değil, TL'yi korumak önemli.

Dolar satarak bir ülkenin para birimi korunamaz.

Muhtemelen satış yapılarak düşürülmeye çalışılıyor ama işe yaramayacak. Yaramaz da zaten. Enflasyonla al sat yapılarak başa çıkılamaz çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı