Dolar nasıl düşer?

Önce eğitim sistemi düzeltilmeli ondan sonrası kolay. Hükümet değişmek zorunda yurt dışına ve yurt içi güven vermiyor artık. Şu anki vatandaş parası TL olarak tutmuyor. Biliyor ki değersiz olacak parası böyle giderse haklı olarak.

Dediğim gibi eğitim ve hükümet değişmeli. Ve liberal yönetim yapılmalı. IMF ile anlaşmaya gidilmeli o zaman Türkiye raya oturur hızla kalkınmaya başlar. Diyanete ayrılan gereksiz bütçe sanayi ve bilime yatırılmalı. Bu sayede dolar 6 ay içinde 3-4 liranın altını görebilir. 1 TL olması için 1.5 sene düzgün kararlar verilmeli. Al arkana Avrupa Birliği'ni girme rüzgarını net söylüyorum 5 yıl sonra 2 trilyon dolar milli hasılaya çıkarız.
 
Ülkenin ekonomik olarak yapılandırmaya gitmesi lazım. Şu anda kurumlarda o kadar gereksiz harcamalar yapılıyor ki(ör: Gereksiz yere alınan milyon dolarlık araçlar.) Kurumların bağımsız olması lazım. Merkez bankası başkanını Cumhurbaşkanı atıyor. Başkanın yardımcısını da Cumhurbaşkanı atıyor. Aklınıza gelebilecek hemen herkesi Cumhurbaşkanı atıyor. Biz bir tek kişi olarak günlük işleri yerine getiremezken, tek bir kişinin her şeyi başarılı bir şekilde yapmasını beklemek ahmaklık olur. Başkanlık sisteminde danışman olarak çalışanları birçoğu aynı anda 4-5 şirkette müdür olarak görev yapıyor. Bu şirketlerden başarı beklemek ne derece mantıklı? Üniversitelerde rektörlerin akrabalarını liyakatsiz bir şekilde işe aldıklarını görüyorken, üniversitelerin bilim üretmesini nasıl bekleriz? Bu gördüğümüz çöküş aslında bir anda olan bir şey değil yıllardır olan problemlerin pandemi sebebiyle gün yüzüne çıkması aslında. Bu sistemin baştan tasarlaması lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı