Dolar nasıl düşer?

Faizin düşmesi kötü değil ama TR bunu kaldırabilecek seviyede mi derseniz bu tartışılır. 2013'de faiz düşükken dolar ve enflasyon düşüktü, herkes kredi çekiyordu para piyasada sürekli dönüyordu. Ekonomi o yüzden iyiydi. Bunları ben demiyorum Twitter'da görmüştüm. Ben Ekonomist değilim. :D
 
Doların düşmesi mümkün mü? Diğer para birimlerine dahil buna. Eğer mümkünse bu nasıl yapılabilir? (lütfen mevcut hükümet giderse düşer demeyin) Normal şekilde sohbet tarzında bir konu olmasını istiyorum.
Sen Abdülhamit'i savundun tarzı cümleler yazmayalım lütfen.

Medeni insanlar gibi konuşalım.
Dışa bağımlılığın azalması. Bak Japonya'ya çiçek gibiler.
 
1- Sistemin değişmesi ve güvenilirliğin artması.
2- Ekonomik politikanın değiştirilmesi ve güçlü bir para politikası benimsenmesi.
3- Adalet ve eğitim ile ilgili kökten değişimlere acilen geçilmesi.
4- Parlementer sistemin geri gelmesi.
5- Çok kısa sürede tarım ve çiftçilerin desteklenmesi (asgari ücreti artırasıya kadar çiftçilere destek olunmalı çok ciddi biçimde)
6- Devletin fabrikaların satılmaması şerhi konulması.
7- Tüm üreticilerin (dijital, uygulamalar vs. de dahil) desteklenmesi vergilerinin azaltılması.
8- Ürünler arasındaki vergi dengesizliğinin giderilmesi. (Bilgisayar gibi üretimi artıran teknolojik aletlerin ötvden çıkması) + Ekmeğe ek zamların getirilmesi (ekmek kafalıların azalması sağlanır)
9- Komisyonlardan vergi artışı.
10- Ev ve arabalarda / taşınamaz mülklerden ek vergiler.
11- Kiralar'dan ek vergi. (Gelir vergisinden başka ek vergilerin alınması)

Para dolaşıma sokulmalı, taşınmaz alımları için kullanılmamalı, tüketime kazandırılmalı. TL, dolar almak için basılıyor gibi zaten şu anda. Bu durumu değiştirmek gerek.
 
Erdoğan'ın yanındayız(!)
141120211522233147457.jpg
 

"BENDEN BAŞKA BİR ŞEY BEKLEMEYİN"​

Faiz indirimi kararıyla ilgili çok net mesajlar veren Erdoğan, "Büyüme rakamlarımızla üretimimizle, istihdamımızla ihracatımızla tüm göstergeler, ülkemiz bakımından küresel çapta başarıyı işaret ederken, kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmek lazım. Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak nasslar (dinen kesin emir) neyi gerektiriyorsa, onu yapmaya devam edeceğim. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin faiz oranlarıyla enflasyon 10 katı bulmuşken bizim yaptığımız faiz indirimleri bu tablonun gerekçesi olamaz. ABD'ye Avrupa'ya bakın. Hepsinde durum felaket."

Kaynak: Cumhurbaşkanı Erdoğan açık açık konuştu! "Başka bir şey beklemeyin" diyerek mesajı verdi

Kısacası, siz burada madde madde yazıyorsunuz özeniyorsunuz yaptığınız işe. Baştakiler sizin kadar uğraşmıyor. Uğraşmayı bırak, gözü pek adamla dalga geçiyor, cahili de kullanıyor. Ayrıca, dolar 17,53 olmuş sadece 1 saat geçti önceki mesajımın üzerinden. Bunları gören insan bu ülkede asla ve asla mutlu olamaz. Parasını ıvırını zıvırını geçtim, ülke yalan dolan üzerine kurulu. Demokrasi 18 yıl önce anayasada şeffaf bir hâl aldı. Haksızlığa boyun eğmek istemeyen ama zorunda bırakılan bir azınlık kaldık. Bunları burada yazdığımı görüp beni de içeri atmasınlar haha.

Bir de şöyle komik bir fotoğraf bırakayım. ( Yerel gazetenin paylaştığı görsel ama halkımız bunu da görmüyor. )
qomiq.png
 
Son düzenleme:
Şunu da unutmamak gerekir;

X mal 100 TL, Dolar 10 TL.

Dolar 15 TL olunca X ürün 250 TL oluyor (150 TL oluyor demeyin bizim ülkemizde maalesef böyle).

Da sonrasında ise;

Dolar 8 TL, X ürün yine 250 TL

Son olarak;

Dolar 10 TL, X ürün 350 TL.

İlk başta; Dolar 10 TL iken X ürün 100 TL,
Son olarak; Dolar 10 TL iken X ürün 350 TL.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı