Dolar Ne Zaman Düşer?

• Konuyu başlatan Mehmet Unsal
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.653
M

Mehmet Unsal

Ziyaretçi
Dolar 2,99TL :( Teknolojiyi çok derinden etkiliyor(teknolojik ürünlerin pahalı olması). Ne zaman düşer, ne olursa düşer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknolojiyle ilgilenen birinin bu sorunun cevabını bildiğini sanmam çünkü bu sorunun cevabını bilen adam kur/döviz takip eder borsa oynar geçimini sağlar net ve kesin cevaplar arıyorsanız ekonomi programlarını takip edebilirsiniz.

1 yılı aşkın süredir bu forumdayım, bu soruyu temel alan en az 20-30 konu görmüşümdür. Anlatmak istediğim kimse bişe bilmiyor. Doların tavan yapmasında parmağı olanlar ne zaman isterse o zaman düşer ancak bu şey.

Basit bir ekonomi bilgisiyle öngörülebilecek olsa kimse zarar etmez kar üstüne kar kazanılır teknoloji açısından da bu dertten kurtulmanın yolu sanıyorum Türkiye'nin kendi teknolojik bireyselliğe kavuşup özel sektör firmalarına destek verip ekran kartı, ana kart ve işlemci üreten yada tasarlayan firmalar oluşması lazım ki hem ülke insanın tercih edebileceği marka/model artsın hemde yabancı markalar daha uygun fiyatlandırma yapmak zorunda kalsın. Sonuçta bugün işlemci alacak insan çok büyük oranda ya Intel'e yada AMD'ye gidecek başka seçenek yok sonuçta.

Dolar'ın düşüceğini sanmıyorum 6 yılda 2 katına çıktı. Yeni bir şey alıyorsun 1 hafta sonra "5 TL düşüyor. Hadi bee 5 TL. 5 TL'dir keşke bu hafta alsaydım" diyorsun ama ertesi günü 10 TL artmış oluyor fiyatı. Dolar hani Türkiye hep gelişmekte olan ülkeye ne zaman gelişir ise o zamanlar düşer. Ama altın, gümüş hiç bir zaman düşmez. Hep artışdadır. Tabi burada kısa süreli alçalmaları ve yükselmeleri söylemiyorum. Yani uzun lafın kısası Türkiye ne zaman gelişmiş ülke olur ise o zaman dolar düşer.

Düşmeyecek. En fazla 10-20 kuruş oynatabiliyorlardı. Merkez bankası elindeki rezervi erittikçe bunu sağlayabiliyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doların düşmeyeceğine neredeyse eminim bu sebeple bütün paramı dolara çevirdim bankada bekliyorum. Yaza doğru 3.30 bile görebilir bence.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı