Dolar ne zaman düşer?

• Konuyu başlatan Yigid
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 61
  • Görüntüleme 9.005
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ne yapılmamış 2002'ye kadar afedersin de ?!? Memleketin satılmaya başlanması sağ partilerin başa geçmesiyle başladı, az biraz yakın tarih oku. Atatürk dönemi ile 1947 sonrası Türkiye'yi karşılaştır bakalım. İleriye atılan tek bir adım yok be! Olanın da içine .....
Ne yapılmış anlatın bakalım.

Her şey zamanla arkadaşım Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 senesine kadar yapılmayan şeyleri adamlar nasıl olur da 14 sene içerisinde yapsın ?

Sende haklısın, kapatılan uçak fabrikası ile başladı herşey. En sonda işte telekom, tütün fabrikaları, şuanda yapılacak tek şey beklemek daha neler yapılacak diye. Hizmet alımında yada beklentide objektif olmak lazım, olunmadığı anlarda her daim başına kalkarlar; 12 ada der birisi.

Ne yapılmış anlatın bakalım.
Valla köy enstitüleri mi diyeyim, uçak fabrikası mı diyeyim, kadınlara seçme ve seçilme hakkının dünyada ilk kez Türk kadınına verilmesi mi diyeyim, Türkiye'nin dört bir yanının demir yolu ağı ile donatılmasımı diyeyim, Osmanlı gibi bir enkazdan tüm dünyaya kafa tutarak modern, demokratik ve eşitlikçi bir cumhuriyet kurulması mı diyeyim. Gerçi Atatürk düşmanına ne söylesen fayda etmez ya soruna cevap vermemek kabalık olurdu.

Siz aynen :ajan: :technopat: şu şekil devam.

• Beğen
İfadeler: GCN
Ancak şunu da unutmayın doların değeri tüm para birimlerinin önünde yükseldi.
Hayır! Bir çok para birimi Dolar karşısında değer kazanırken, Türk Lirası değer kaybetti. Bunun yanında Dolar, Euro karşısında çok az iniş ve çıkış yaşadı.

15 yılda neler mi yaptı? Altay tankı, Milli Piyade Tüfeği, MİLGEM, ANKA, Koral, bir çok yeni ulaşım yolları + 3. Havalimanı ve bir çok daha yeni yenilikler gelecekti fakat bazı "kesimler" buna sebepsiz bir şekilde engel oldular. Buradan sakın benim "X" parti destekçisi olduğum düşünülmesin fakat orada burada duyduklarınız ile de bu kadar çok kötülemeyin.
Bunlar olması gereken şeyler, her gün su içmemizin zorunlu olması gibi.

Baban(Hükümet) | Ev Halkı(Millet) | Cep Telefonu(Yol...vs)

Eğer babanı seçimle değiştirme şansın olsaydı, cep telefonu almadı diye değiştirirdin. Önceden lüks olan şeyler, çağ değiştikçe ihtiyaç haline geliyor, öncelikler değişiyor. Baban sana ev, araba ve Dünya turu için para ayırsa, işte bu hizmet olur.

Babam 1993 yılı öncesi kamyon şoförüydü, şimdi ise esnaf dükkan sahibi. Diyor ki; eğer eskisi gibi olsaydı dükkanı kapatır, bu yaşta direksiyon başına geçer nakliye şirketine kadar giderdim. Sen cebine bak, harcama şekline bak!

Belki de sorun sizin de söylediğiniz gibidir, ne dersiniz? Bize beyin, bilim, üretim lazım. Sadece askeri yönde bir şeyler yapıp, yol yapmak ile olmuyor bizim kalkınmamız. Siyaseti katmamak elde değil özür dilerim lakin, bilimle uzaktan yakından alakası olmayan bir lider var başımızda.

Eki Görüntüle 209415
Sana katılıyorum, aşağıdaki videoda katılıyor.

@SideWinder Para alanı da çok bu işten :D
(y) Bu siyası partinin başarı kaynaklarından en önemsizi olsa da bir faktör. Bence başarılı değiller ama başarısız da değiller. Başarılı görünmelerinin bazı sebepleri var. Bana göre muhalefet kalitesizliği, rekabeti iyi beceremiyorlar, çocuk gibiler. Diğer sebep ise aşağıdaki videoda, elbette herkes böyle değil ama böyle insanların sayısı az değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her şey zamanla arkadaşım Cumhuriyetin kuruluşundan 2002 senesine kadar yapılmayan şeyleri adamlar nasıl olur da 14 sene içerisinde yapsın ?
Güleyim mi ağlayayım mı yoksa yaşına mı vereyim bilemedim!

Valla köy enstitüleri mi diyeyim, uçak fabrikası mı diyeyim, kadınlara seçme ve seçilme hakkının dünyada ilk kez Türk kadınına verilmesi mi diyeyim, Türkiye'nin dört bir yanının demir yolu ağı ile donatılmasımı diyeyim, Osmanlı gibi bir enkazdan tüm dünyaya kafa tutarak modern, demokratik ve eşitlikçi bir cumhuriyet kurulması mı diyeyim. Gerçi Atatürk düşmanına ne söylesen fayda etmez ya soruna cevap vermemek kabalık olurdu.

Siz aynen :ajan: :technopat: şu şekil devam.
Şu kapatılan uçak fabrikası mı ?

Birde hocam mahsuru yoksa yaş kaç ona göre anlatalımda her yazılandan sonra abuk sabuk yerlere çekilmesin.

• Beğen
İfadeler: GCN
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı