Domain adresi sahtekarlığı

Merry

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Merhabalar başımdan geçen bir domain düzenbazlığı hakkında sizi de bilgilendirmek istiyorum. Normal de internet alışverişi konusunda çok dikkatli ve temkinli olurum aldığım siteler bellidir. Geçen eşime ve anneme sürpriz yapmak istedim çiçeksepeti.com üzerinden bir şeyler göndereyim dedim. Şu zor dönemlerde biraz da olsa onları mutlu etmek için. Chrome açtım, çiçeksepeti yazdım, arama sonuçları ekranında reklamları geçip siteye ulaşmak için aşağıya kaydırdım bir yandan da gözüm sitelerin adreslerinde çiçek sepeti adını gördüm ve girdim. Neyse siparişi oluşturdum üyeliğime giremiyorum sitenin arayüzü farklı geldi falan. Adres çubuğuna tekrar göz attım evet bayağı ciceksepeti yazıyordu. Dedim herhalde sistemleri değiştirdiler yeni üyelik açtım siparişi verdim. Ürünler teslim edildi ama görselde ki ile alakası yok 3-5 tane yeşillik atıp 3-4 tane renkli çiçeği vazoya koyup göndermişlerdi. Daha önce böyle bir olumsuzluk yaşamadığım için tekrar girdim siteye bir de ne göreyim, ciceksepeti.com değil de ciceksepeti.net!

Screenshot_1.png

Bu site görselinde olan.

IMG_3027.jpg

Bu da gönderilen çiçek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamayın, ama konu başlığı ile konu içeriğinin bağlantısını tam anlamadım.
Ona bakarsak, birbirine benzer, hemen hemen aynı hizmeti veren siteler var.

Yanlış anlamayın, ama konu başlığı ile konu içeriğinin bağlantısını tam anlamadım.
Ona bakarsak, birbirine benzer, hemen hemen aynı hizmeti veren siteler var.
Şöyle izah edeyim o zaman, bu v.b. artık bazı konularda isim yapmış aklınıza genel de ilk gelen sitelerin markaların isimlerini logolarının benzerlerini kullanarak benim gibi dikkat etmeyen insanları kandırıp sipariş alıyorlar. Bence etik olmayan bir durum, size normal geliyor olabilir bir şey diyemem. Lakin bence hiçte normal, etik bir durum değil.

Etik değil evet bunu kontrol etmesi gereken kisi ilgili markanin hukuk danismanlari. Muhtemelen bir yaptirim yapabilselerdi coktan yaparlardi. Üyelik girisi yapamadıgınızde tekrar kontrol etmeniz gerekirdi. Kotu bir deneyim olmus. Üzücü olmuş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı