Donanım Arşivi'nin rezaleti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3741C6B3-C527-46BC-BC1E-56A41181CF08.jpeg

Çok yaratıcı ve yüksek IQ içeren bir başlık attığından olsa gerek kimse ciddiye almadı ☺ Ben şahsen başlığı görünce “aha bebenin biri saçmalıyacak” diye içimden geçirerek konuya baktım. Aynı başlığı burada açmayı dene bakalım. Daha 2 günlük bir topluluğu bu şekilde eleştirmen yanlış. Bunu orada bizlerde belirtiyoruz ama kibarca yapıyoruz ve zamanla oturacak bir şeyi ha deyince beklemiyoruz.
 
Technopat bu tarz konulara çok önem veriyor. Ve eskimeyip hep aynı şekilde kalmasının en büyük sebeplerinden biri de bu bence. Disiplinli ve hiç bir konudan taviz verilmiyor. Ama her forumdan böyle olmasını bekleyemeyiz. Çoğu üye yazım kurallarına dikkat etmediğinden fazla zahmete sokmak istemiyorlar anladığım kadarıyla.
 
Aman sakın eleştirmeyin. Marka kötülüyorsunuz diye mahkemeye vermeye kalkar sizi. 😎
 
En korkunç olan ne biliyor musunuz? Kişiler, yani yine kendi insanımız, kendi dilini umarsızca kullanıp kendi dilini bozmakta ve kültürünü etkilemektedir. Olay forum değil. Sen ülkenin dilini dahi kullanırken umarsız davranıyorsan kusura bakma ama sen gerçekten o ülkedeki yerini sorgulamalısın. Olaya kuralcı yaklaşım yaratıp sidik yarışına çevirmek yerine "kardeşim bu bizim dilimiz tabii ki dikkat edeceğiz. Ayrıca anlaşılır olmak yazımsal iletişimde en önemli faktör" diye bir bakış açısı ile hareket edilse daha güzel olur. Aslında bu, eğitimin ve dilimizin ne kadar önemsediğinin bir göstergesi dahi olabilir. Anlaşılır olalım, olmaya özen gösterelim. Ben forum kullanmasam da önceden de bundan sonra da konuşma tavrı ve cümle kurmaya dikkat eden biriyim. Bunun çok faydasını gördüm. Geçen bu forumda bir paragraf gördüm. Tek seferde okudum (?!) okurken nefesim kesildi. Anlamamış olmam da yanıma kâr kaldı. Bu da, bu konuya ilişkin bir örnek olsun. Bizler dikkat edelim. Bunu forum kuralı diye değil, kendi öz saygınlığımız için yapalım. İyi forumlar.
 
Bu forum kesinlikle insanların düşüncelerine önem göstermiyor. Peki bu tanıyı nasıl koydum? Gelin sizinle birlikte ufak bir gezintiye çıkalım.
Öncelikle forumdaki noktalama işaretlerine uyulmaması ve insanların kolon gibi yazı yazmaları hakkında bir konu açtım.
Eki Görüntüle 521513
Fakat resimde de görüldüğü gibi konum kilitlendi.
Bende bununla ilgili başka bir konu açtım.
Eki Görüntüle 521514
Ama bu konum da iğrenç bir üslup ile kilitlenildi.
Eki Görüntüle 521515
Benim burada anlatmaya çalıştığım tek şey, insanların noktalama işaretlerini kullanmaması.

Biliyorum burası başka forumları kötüleme yeri değil, ama bu iğrenç hareketlerini herkesin bilmesi lazım.

Özetle:
Bu malum forum insanların fikirlerine önem göstermiyor.

Beğenmiyorsan kullanmak zorunda değilsin emin ol. Okuyamadım, anlamadım gibi saçmalıklara hiç gerek yok gayet başarılı bir forum oluşturulmuş. Donanım arşivini düzgün takip eden biri olsan böyle gereksiz konu açmazdın.
 
Artık bu Donanım Arşivi ile ilgili konular onaylanmasa?
Hem onu burada şikayet etmek, o foruma hiçbir şey katmıyorken burada da tartışma çıkmasına sebep oluyor. Bunun yanında Donanım Arşivi'nin Instagram hikayelerine konu oluyoruz sonra. :D
Herkesin yaptığı işe saygı göstermek lazım. Yapmayın artık, (zaten) buradaki hemen hemen herkes DA Forum'un çizgisinin farkında. @Jira hocamın dediği gibi;
Farklı platformlarla da sidik yarışına girmeye gerek yok. Biz işimize bakalım 😎
:D
 
Usta kusura bakma ama çok boş adamsın. Memleket elden gitmiş, dünya virüsten kırılıyor ama senin derdin noktalama işaretleri. Sen yazıyorsan yaz sana kimse yazma demiyor ama milletten sanane? Evde canın sıkıldı herhalde saçma sapan, boş, gereksiz polemik yaratıp can sıkıntını giderme derdindesin. Yazık.
 
Noktalama işaretleri çok da sorun değil, hani her forum bu kurallara uyacak diye bir kaide yok. Benim aklıma Abdullah'ın fevri hareketleri daha çok takıldı. Forum yöneticisi/kurucusu/moderatörünün daha soğukkanlı ve iş bitirici olması gerektiğini düşünüyorum. Rahatsızlık çıkaranlar ilk günden uzaklaştırılmalıydı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı