Dost Kayaoğlu'nun kötü bir eleştirmen olması

Bence; Dost Kayaoğlu > all

Dost abi ile düşüncelerimiz neredeyse aynı keza videolarını izlemekte bana çok zevk veriyor, tabii siz sevmeyebilirsiniz zevkler ve renkler farklı olabilir.
Dost'tan başka kimse oyun eleştirisi yapmıyor zaten. Enis Kirazoğlu genelde çok yüzeysel geçiyor, bir oyunu eleştirirsen o oyunun fedailerini başına topluyorsun ister istemez. Kimse yapmak istemiyor böyle bir şeyi.

Tanımıyorum kendisini ama Mafia 1'i gömmek imkansızdır. Oyun 2002 yılında çıktı ve çoğu detayı (sopayla vurunca arabaların yamulması, öldürülen kişinin kanına basınca ayak izleri çıkması, benzinin bitmesi vb.) efsanevi seviyelerdeydi ve dönemin oyunlarından daha ilerideydi. Hikayesi de ayrı güzeldi. Bunu yaptıysa da ne diyeyim artık, Allah'ın neckbeard'ı der geçerim.

Tanımıyorum kendisini ama Mafia 1'i gömmek imkansızdır. Oyun 2002 yılında çıktı ve çoğu detayı (sopayla vurunca arabaların yamulması, öldürülen kişinin kanına basınca ayak izleri çıkması vb.) efsanevi seviyelerdeydi ve dönemin oyunlarından daha ilerideydi. Bunu yaptıysa da ne diyeyim artık, Allah'ın neckbeard'ı der geçerim.
İşte, benim de demek istediğim bu. Yani 2002 oyununu 2020'ye göre eleştirip buna "konsept" dediniz, tamam eyvallah dedim fakat bu konseptin ne kadar "doğru" olduğu kesinlikle tartışılır.

Hocam mesajlarınızı okudum bana göre bazı yerlerde haklılık payınız var dost kaya oğlunu pek tanımam hatta son 1 ay içinde önüme çıktı izledim AC: 4 incelemesini izledim adam bildiğin beni oyundan soğuttu daha oynamadan hem de neyse dedim AC: Rogue hikayesine bakayım nasıl oyunmuş diye önüme dost kaya oğlu çıktı yine dedim izleyeyim oyuna başladığında "AC: 4 mi oynuyorum yanlış oyuna mı girdim" buna benzer bir laf kullandı içimden diyorum ben daha önce bu oyunları oynamadım ve oynamadan önce oyun hakkında bilgi alayım diye video izliyorum oyun oynama hevesi bırakmıyor adam.

Ben ne yapacağını bana sor diye bir şey dediğimi hatırlamıyorum. Ama Mafia 1'e, AC2'ye, GTA:SA'ya böyle yaparak eleştirmesi cidden garip. Seneler değişiyor, genel oyuncu kitlesinin düşüncesi değişiyor. "Yapamaz, bana sorsun" deme hakkına sahip değilim zaten ama retro incelemesinin anlamını kesinlikle yanlış biliyor Dost.
Oyunu satın alınca otomatik bir zaman makinesiyle 2004'e falan mı gidiyoruz? Gayet de mantıklı bir şey.

Hocam mesajlarınızı okudum bana göre bazı yerlerde haklılık payınız var dost kaya oğlunu pek tanımam hatta son 1 ay içinde önüme çıktı izledim AC: 4 incelemesini izledim adam bildiğin beni oyundan soğuttu daha oynamadan hem de neyse dedim AC: Rogue hikayesine bakayım nasıl oyunmuş diye önüme dost kaya oğlu çıktı yine dedim izleyeyim oyuna başladığında "AC: 4 mi oynuyorum yanlış oyuna mı girdim" buna benzer bir laf kullandı içimden diyorum ben daha önce bu oyunları oynamadım ve oynamadan önce oyun hakkında bilgi alayım diye video izliyorum oyun oynama hevesi bırakmıyor adam.
AC: Rogue ile AC: 4 aynı evet ama bir çok oyun böyle. Bir çok oyun üçlemesi birbirine benzerdir. Biliyorum, AC bir üçleme değil. Her güzel veya kötü oyun üçlemesine de demesi gerekiyor böyle dediyse. AC oyunlarını sırf AC ve Ubisoft diye 10 kat daha fazla gömüyor. Üstte demiş olan kişi gibi çok "öznel" eleştiri.
Oyunu satın alınca otomatik bir zaman makinesiyle 2004'e falan mı gidiyoruz? Gayet de mantıklı bir şey.
Düşünce olarak evet, doğru bir eleştiri senesine göre bir eleştiridir. Ama siz de diyorsunuz ki konsept bu. İyi, hoş diyorum, hakkıdır diyorum ama bu konseptin ne kadar doğru olacağı bence tartışılmayı hak ediyor.

Hiç de mantıklı değil. 30 yaşını geçmiş bir adam ergenliğinin en efsanevi oyunlarından birini nasıl gömebilir bunun mantıklı bir açıklaması yok. Zamanında oynamıştır kimseyi yemesin, ilgi çekmek için yapılan hareketler bunlar. 2030 yılında Red Dead Redemption 2'yi gömecek birisi neyse bu da o. 2000'li yıllarda da berbat oyunlar vardı ama masterpiece seviyesinde bir oyunu çekip 2020 standartlarıyla gömmek komiktir.

Nasıl hocam hikayeside mi aynı?
Hayır, hikaye hariç her şeyi aynı.
Hiç de mantıklı değil. 30 yaşını geçmiş bir adam ergenliğinin en efsanevi oyunlarından birini nasıl gömebilir bunun mantıklı bir açıklaması yok. Zamanında oynamıştır kimseyi yemesin, ilgi çekmek için yapılan hareketler bunlar. 2030 yılında Red Dead Redemption 2'yi gömen birisi neyse bu da o. 2000'li yıllarda da berbat oyunlar vardı ama masterpiece seviyesinde bir oyunu çekip 2020 standartlarıyla gömmek komiktir.
Sonunda bana katılan biri, teşekkürler. Tekrar diyorum, böyle bir konsept ne kadar doğru bir konsept orası tartışılır. :)

Retro incelemenin konsepti o. "Bu oyunlar günümüzde bile oynanabilir mi?" sorusu için hazırlanmış bir konsept.
Assasins Creed konusunda kesinlikle haklı. Hikaye Ezio üçlemesinden beri devam etmiyor, her çıkan AC oyunu birbirine çok benziyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı