Dost Kayaoğlu'nun kötü bir eleştirmen olması

Hayır, hikaye hariç her şeyi aynı.

Sonunda bana katılan biri, teşekkürler. Tekrar diyorum, böyle bir konsept ne kadar doğru bir konsept orası tartışılır. :)
Yahu milletin anasına sövüyor veya birine işkence ediyor sanki. Nesinin doğru yanlışını tartışıyorsun ki? Şimdiki zaman da oynanır mı bu oyun diye eleştiri yapıyor adam sadece.

Hocam biraz bahseder misiniz?
Karakterler falan nasıl yani.
Bir de ilk hangi oyunu oynayayım.
AC serisinin sıralamasına internetten bakabilirsin. AC4 haliyle daha önceki bir oyun. AC3, AC4, AC: Rogue birbirine yeterince bağlılar bu arada.

Karakterler falan farklı. Benim demek istediğim mekanik aynı, grafik, fizik aynı. Sadece hikayeyi değiştiriyorlar, bu kadar basit.

Tavrını, tarzını, oyunları ele alış biçimini sevmiyorum. Kendisine karşı bir garezim yok. Aslında gözümde Enis Kirazoğlu'nun alternatif bir gelecekten gelmiş hali gibi. Bana hitap etmiyorlar. He genel anlamda kötü bir kötü bir eleştirmen mi? Burası göreceli işte. Büyük bir çoğunlukta sevdiğine göre sana, bana, bize göre kötü olması onu geniş çaplı kötü yapar mı? Yine burada takılıyorum. Çünkü herkesi memnun etmek gibi bir niyeti olmadığını da fark ediyorum. Kendi bakış açısı üzerinden yorumlarda bulunuyor ve katılmak ile katılmamak izleyenlere kalıyor.

Yahu milletin anasına sövüyor veya birine işkence ediyor sanki. Nesinin doğru yanlışını tartışıyorsun ki? Şimdiki zaman da oynanır mı bu oyun diye eleştiri yapıyor adam sadece.
Son kez yazacağım, sonra gideceğim. Adam "oynanmaz" olduğunu anlatmıyor ki? Adam bildiğin gömüyor yav. Mafia 1'i yerlere gömmesi ne kadar doğru ki?
İnsanların eleştirileri sizin fikirlerinize uymak zorunda değil.
Burada fikir ayrılığı diye bir şey yok. Konu o bile değil zaten.

AC serisinin sıralamasına internetten bakabilirsin. AC4 haliyle daha önceki bir oyun. AC3, AC4, AC: Rogue birbirine yeterince bağlılar bu arada.

Karakterler falan farklı. Benim demek istediğim mekanik aynı, grafik, fizik aynı. Sadece hikayeyi değiştiriyorlar, bu kadar basit.

Tamam hocam bu konuma sizi davet ediyorum.
Konu

Saçma konu.

Adam kendisi de diyor. "Ben oynadığım oyunlar çoğundan zevk alıyorum, insanlar ben kötü bir yan söyleyince hemen beğenmediğimi sanıyor."

Ayrıca iyi bir oyuna hiç kötü dediğini görmedim açıkçası.

"Bu eleştiriler benim kişisel fikrimdir." diyor zaten.
Adam gidip Mafia 1'e gömüyor. Niye mi gömüyor? Oyun eski diye gömüyor.
Mafia 1'i incelediği serinin olayı zaten eski oyunların günümüze göre oynanabilirliğini değerlendirmesi, formatı bilmeden boş boş yorum yapmak bu olsa gerek...

Ben bu adamı cidden anlamıyorum. Bunu izleyip hak verenleri de anlamıyorum. Adam gariplikte çıtayı aşmış durumda.

Adam gidip Mafia 1'e gömüyor. Niye mi gömüyor? Oyun eski diye gömüyor. Ha gelip de "bu seneye göre oynanabilirliğini sorguluyor." falan demeyin. Bu soruyu tartışmak 10 20 dakika değil, 1 dakika bile yapılmaz. Bir oyunu eleştireceksen senesine göre eleştirmen gerekir. Sabri Sarıoğlu Capslerini şimdi buraya atmak kadar saçma bir eleştiri. Ek olarak GTA:SA'yı gömdüğünü gördüm. Ama sonra "görev yapmadım, sadece etrafta gezdim" diyor. Dost'un GTA:SA oyununda "sadece etrafta gezdim, adamlara sıktım." diyerek eleştiri hakkına sahip olmasına kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.

Mafia 1 için olan eleştirinin aynısı eski AC oyunları için de geçerli. Ek olarak AC: Valhalla gibi bir oyuna çok sıkıcı, aşırı sıkıcı demesine de oha dediğimi belirtmek istiyorum artık. Siz bu adamı izlerseniz izleyin, bir şey diyemem fakat bu adamın kesinlikle kötü bir eleştirmen olduğunu bilin. Genel olarak herkes için aynı fikirde olabileceği için "bence" demiyorum. Bir oyun böyle eleştirilmez. Daha da örneğim vardı fakat bu kadarının yetip artacağını düşündüm. Siz ne düşünüyorsunuz? Ve bu adamı nasıl izliyorsunuz?

Başlık "kötü" olarak değiştirilmiş. Kötü demek bu konuya çok çok az kaldığı için "çok berbat" kelimelerini getirirseniz sevinirim. :)
Kendisi şahsen en nefret ettiğim youtuberdır, kendisinin Konsol Oyun kanalına çektiği "Sonic'ten illallah ettik!" isimli videosunda o kadar cringe oldum ki kafamı utançtan masanın altına soktum. Adamlar eleştirdiği oyunların yarısından fazlasını oynamamış, ve Sonic'i "Sonic neden hızlı abi?" diye eleştiriyorlar gram şaka yapmıyorum. O zaman Call Of Duty'de de silah kullanmayalım mekanik eskidi diyip? Gerçekten çok ikiyüzlülük yapıyor, Sonic yıllardır değişmedi diyor ama konu Dark Souls veya Final Fantasy olunca gıkı çıkmıyor. Kendisi ayrıca Pintipanda'dan bile berbat bir oyuncudur, Ninja Gaiden oynayışını izlerken saçlarımı yolmuştum. Kendisinin eleştirilerinin %90'ı kendi beceriksizliği, kalan %10'u ise oyunun core mekanikleri vs. Adam Ninja Gaiden oynarken bir tane dahi combi yapmıyor mesela ama oyuna sövüyor sonra bosslar kötü diye ama ben o oyunu mesela platinledim. Veya aynı serinin ikinci oyunu, Ninja Gaiden 2. Oyun çok kolay diyor, kanka o oyunun zor ve üstündeki modlar hayatimda oynadığım en zor oyun olabilir direk. Adamın zorluğu değiştirme imkanı var ama bunu kullanmıyor illa eleştirecek ya. Mesela Octopath Traveler videosunda defalarca kez kendisiyle çelişiyor. Hem diyor ki savaş sistemi çok sıkıcıydı o yüzden hiç bir savaşa girmedim, hem de final boss çok zordu diyor. Allah allah acaba neden??? Ha bir de biliyorum Sonic videosuna fazla laf ettim ama bir saniyesinde yanındaki Talha Aynacı Sonic Forces isimli oyunu daha oynamadan hatta oyun çıkmadan "Bu oyun çok kötü görünüyor ya bu oyunda sıkıntı var ya da bu oyunu oynayanların kafasında sıkıntı var" gibi bir cümle kuruyor ve ikisi de kahkaha atıyor. Bakın ben Sonic fani olduğumu düşünmüyorum, çünkü oynadığım en kötü oyun bir Sonic oyunu. Ve evet o videoda gömdükleri Sonic oyunlarını ben iki kat gömüyorum ama arada ince bir çizgi var, ben o oyunları bitirdim siz ise sadece trailerlarını izlediniz. Sonic Forces'tan nefret ediyorum ve oynadığım en kötü oyunlardan, fakat hadi diyelim ki fanıyım. Sen hangi hakla benim aklımla veya zevkimle dalga geçme hakkını kendinde görüyorsun? Ben şimdi çıkıp en nefret ettiğim oyun serisi olan SMT hakkında "SMT fanlarinın hepsi zekasız" gibi bir yorum yapsam hoş olur mu, olmaz. Kitlesi ayrı bir kanser bu arada, 12 yaşında veletlerden oluşuyor ve iki tane JRPG oynadığında kendilerini entel sanıyorlar ve başka insanlara böbürleniyorlar. Discord sunucusuna direk girmeyin sadece oyun zevkimden yemediğim hakaret kalmamıştı.
Kendisi anime, manga ve JRPG konusunda kültürlü birisi gördüğüm kadarıyla, o konularda yorum yapsın bak saygı duyarım. Ama onun dışında gerçekten hiç bir şeyi eleştirmesin, hani bir yerden sonra yaptığı eleştirileri sadece ilgi çekmek için yaptığını düşünmeye başladım. Herkesin kendine ait bir oyun zevki vardır bakın saygı duyarım, benim bile çok radikal ve toplumun aksine çok farklı oyun görüşlerim var hele hele film ve dizi konusunda. Ama bir oyunu oynamadan eleştiriyorsan kusura bakma sana saygı duymam, Dost Kayaoğlu ve Talha Aynacı o videoda aynen bunu yapıyorlar işte. O videoda Sonic yerine en sevmediğim seri olan SMT oyunlarını eleştireseler ve o oyunları da bundaki gibi oynamasalar yine bu uzun yazıyı yazardım çünkü burada oyunun Sonic oyunları olması değil eleştirdikleri oyunlar hakkında en ufak fikirleri olmaması. Videonun sonunda Talha Aynacı kendisi diyor ben bu videodaki Soniclerin yarısından fazlasını oynamadım diye, Dost Kayaoğlu ise farklı bir oyunun mekaniğini başka bir oyundanmış gibi bahsediyor yani oynamadığını bariz bir şekilde belli ediyor bu kadar eleştiri yapacaksanız bari biraz araştırma yapsaydınız keşke. Diyeceklerim bu kadardı.

Kendisi şahsen en nefret ettiğim youtuberdır, kendisinin Konsol Oyun kanalına çektiği "Sonic'ten illallah ettik!" isimli videosunda o kadar cringe oldum ki kafamı utançtan masanın altına soktum. Adamlar eleştirdiği oyunların yarısından fazlasını oynamamış, ve Sonic'i "Sonic neden hızlı abi?" diye eleştiriyorlar gram şaka yapmıyorum. O zaman Call Of Duty'de de silah kullanmayalım mekanik eskidi diyip? Gerçekten çok ikiyüzlülük yapıyor, Sonic yıllardır değişmedi diyor.
Üstad ama Sonic oynarken insan bir şey anlamıyor. Çünkü her bir şey çok hızlı geçtiği için biraz anlamsız oluyor.

Lakin ben de Dost Kayaoğlu'nun bir kaç videsounu sevemedim. Örneğin Undertale övmesi ve çok sevmesi, bana hep aşırı saçma geldi. Çünkü Undertale öyle derin bir hikayesi ve çok iyi oynanışı olmayan sıradanın üstünde bir oyun. Çünkü tek kişi tasarlamış sonuçta. Bu yönden ilgi çekici bana göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı