Dosya gezgini yanıt vermiyor sorunu

ademayddin

Centipat
Yeni aldığım dizüstü bilgisayarımda SSD ve HDD'yi kontrol ediyordum bazen belli dosyalara girdiğimde Windows gezgini takılıyor ve yanıt vermiyor görev yöneticisiyle bile zor kapatıyorum kendine gelmesi zaman alıyor sorun nedir ve bir çözüm var mıdır?

HDD'yi kapatıyordur bilgisayarınız. Siz dosyalara ulaşmaya çalıştığınızda da kendine gelmesi zaman alıyordur.
Güç seçeneklerinde sabit diskin kapanması için beklenecek süreyi kontrol edin. Süreyi sıfır yaptıktan sonra yine bu takılmalar olacak mı bakarsınız.
Ayrıca diskinizi sağlık testiyle kontrol edebilirsiniz.
1586423638934.png

HDD'yi kapatıyordur bilgisayarınız. Siz dosyalara ulaşmaya çalıştığınızda da kendine gelmesi zaman alıyordur.
Güç seçeneklerinde sabit diskin kapanması için beklenecek süreyi kontrol edin. Süreyi sıfır yaptıktan sonra yine bu takılmalar olacak mı bakarsınız.
Ayrıca diskinizi sağlık testiyle kontrol edebilirsiniz.
Eki Görüntüle 531375

Öncelikle teşekkürler,
Dediğinizi yaptım sonasında da HDD'yi HDTune programıyla taramaya çalıştım health kısmında hepsinde ok yazmaktaydı fakat error scan yaptığımda program yüzde 25 civarlarında takıldı ve yanıt vermedi bilgisayarı kapatıp açtım quick scan yapınca hepsi yeşil oldu ama anlamadım bu HDD sorunlu mu değil mi kendimde takmadım yetkili servis bozuk yollamış olamaz gibime geliyor windoes ile alakalı olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı