Dosyalar truva atı tarafından gizlenmiş

little horse

Picopat
Merhaba. Az önce laptopıma bir USB bellek takmıştım. Bayağı eskiydi. Neyse, içinde truva atı tarafından gizlenmiş bir dosya vardı. Açmayı denedim ve açıldı! Ben de şok oldum tabii. Daha sonra hemen sildim. Ancak o an heyecandan tam olarak ne yaptığımı hatırlamıyorum. Geri dönüşüm kutusu da boştu sildiğim halde. Şu an Kaspersky ile tam tarama yapıyorum. Bir de görsel paylaşmak isterdim ama maalesef ki bu mümkün değil. Sizce bir şey olmuş mudur? Korktum çünkü. Hala da korkuyorum. ☹

Virüs girmiş olabilir diğer Anti-Virüs programlarını kullanmanızı tavsiye ederim. Geri dönüşüm kutusunun boş olma sebebi USB belleklerinden silinen dosyanın geri dönüşüm klasörüne atılmadan silinmesidir.

Şu an Kaspersky ile tam tarama yapıyorum ancak yaklaşık 170 bin dosya taranmasına rağmen hala %1'de. Her şeyden şüphelenmeye başladım...
@156318 gülmenizin sebebi nedir? Söyleyin de birlikte gülelim. ☺

Son düzenleme:
Hocam antivirüs taramasının bitmesini bekleyin. Bu arada kısayol virüsü de olabilir ihtimaller arasında. Dosya seçenekleri sekmesinden "Uzantıları gizle" yi kapatın ve "Gizli dosyaları göster" maddesini aktif edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı