Dosyalar truva atı tarafından gizlenmiş

Görev yöneticisini kontrol edin eğer trojan varsa arkaplanda çalışır

Gözünüzün önünde bilgisayarınızı kontrol edecek hali yok

Zaten artık virüs olmadığını bende düşünmeye başladım çünkü uyduruk iki dosyadan virüs çıkacağını zannetmiyorum. Zaten koskoca kaspersky bi tane virüsü mü algılayamayacak

Hemde 2018'den

Vallahi rastgele mi oldu bilmiyom (şaka değil) İndirilenler klasörüme bi tane .tmp dosyası gelmiş

dosya açılmıyoda

.

Son düzenleme:
Güncel antivirüslerde zaten bir sürü Decode modülü bulunuyor. 2018'den kalma Encode tekniği güncel antivirüsler için neredeyse bir hiç.

Antivirüs taraması yap, dosyayı kontrol eder ona göre sana bir sonuç verir. İçeriğini okuyamazsa büyük ihtimal Trojan Crypt kodu verecektir. Kaspersky'da Donanım Sanallaştırma diye bir ayar vardı yanlış hatırlamıyorsam o açık olsun çünkü bilmediği bir dosyaya/uygulamaya sanal ortamda dinamik analiz yapıyor.

Trojanlar zaten kendini gizleyen virüs türüdür. Tabii eğer trojan olduğundan eminsek trojan kendini iyi gizliyor olabilir ya da trojan filan yok (yüksek ihtimalle)

O Dosyalar hala duruyor de mi? Eğer duruyorsa VirusTotal'e atın.

Pardon şimdi gördüm duruyormuş VirusTotal'e nasıl atacağız

Pardon şimdi gördüm duruyormuş VirusTotal'e nasıl atacağız
Hocam sorunu çözdünüz mü? Virustotal'e atmak için virustotal.com a girin ve "Choose File" butonuna basıp virüslü olduğunu düşündüğünüz dosyaları seçiyorsunuz ve sonra sadece bekliyorsunuz. Eğer çıkan değerlerden anlamazsanız kopyala yapıştır yapıp buraya atın.

Zaten artık virüs olmadığını bende düşünmeye başladım çünkü uyduruk iki dosyadan virüs çıkacağını zannetmiyorum. Zaten koskoca kaspersky bi tane virüsü mü algılayamayacak

Hemde 2018'den

Vallahi rastgele mi oldu bilmiyom (şaka değil) İndirilenler klasörüme bi tane .tmp dosyası gelmiş

dosya açılmıyoda

.
İp iiş
Hocam sorunu çözdünüz mü? Virustotal'e atmak için virustotal.com a girin ve "Choose File" butonuna basıp virüslü olduğunu düşündüğünüz dosyaları seçiyorsunuz ve sonra sadece bekliyorsunuz. Eğer çıkan değerlerden anlamazsanız kopyala yapıştır yapıp buraya atın.
Deneyeceğim dosya hala aynı adı ile duruyor kasma yavaşlama gibi bişey yok deneyeceğim virüs totale'i
dosya hala aynı ad ile duruyor Virüs Total'e atmayı deneyeceğim

Hemde 2018'den

dosya açılmıyoda

.
Hocam virüs totale attım bir sürü trojan , kötü niyetli cıktı

Bence şaka, sen truva atı olsan truva atıyım der misin ?
Virüstotale attım bir sürü trojan çıktı

Attım trojan cıktı zaten anlamıstım oyunda gereğinden düşük fps alıyodu

Bunu görmeden bilemeyiz. Bilgisayar yavaşladıysa, kendi kendine sekmeler açılıyorsa ya da görev yöneticisinde değişik arka plan işlemleri varsa virüs bulaşmış olabilir ama dosyalardan birini açmadığın sürece USB içerisinden virüs bulaşmaz.
Yavaşlafı

Dosyalar 2018'den kalma gizlenme yöntemlerinin keşfedilmeme imkanı neredeyse yok gibi bir şey bence virüs falan bulaşmamıştır.
Bulaştı

Klasörün adı o bilgisayara henüz virüs bulaşmışlığı yok. Ben olsam bir encoder ile kilitleri açıp içinde ne varmış diye bakardım.
Evin wifisi de kasmaya başladı wifide virüs olup olmadığını nasıl anlayacam

Dosya Ekleri

• IMG_20250423_131119.jpg
    IMG_20250423_131119.jpg
    120,3 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20250423_131100.jpg
    IMG_20250423_131100.jpg
    120,4 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Format at.

Trojan'dan ziyade worm yemişsiniz bence. Musallat.exe benzeri denebilir USB belleği ve Disk'i sıfırlayın bilgisayarınızı ve USB belleğini asla başka bir bilgisayara bağlama bunları yapmadan.

Format at.

Trojan'dan ziyade worm yemişsiniz bence. Musallat.exe benzeri denebilir USB belleği ve Disk'i sıfırlayın bilgisayarınızı ve USB belleğini asla başka bir bilgisayara bağlama bunları yapmadan.
Format attım pc ye

Format at.

Wifiye de format attım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı