Dosyalar truva atı tarafından gizlenmiş

Dosyalar data yada temp dosyalarına benziyor. Ama USB'den virüs bulaşmaz,

dosya uzantısı .exe değilken açamazsın başka bir programla (not defteri vs.) ile filan mı açtın
Winrar ile açmaya çalıştın ama sürekli başka bir sürümü indirmeye çalıştı ama winrarın en son sürümünü kullanıyorum zaten

Dosyalar şu anda şifrelenmiş halde istesen de açamazsın encoder ile şifrelerini kırman gerekiyor. Büyük ihtimalle son kullanan kişi virüs kaptıktan sonra kurtarmak için USB'ye attı ya da USB takılıyken virüs bulaştı.

Autorun gibi bi sistem kurulu ise tabi virüs bulaşır
Autorun.inf dosyası gizlenmişte olabilir ondan görünmüyodur. Tabii autorun varmı yok mu bilmiyoruz.

Winrar ile açmaya çalıştın ama sürekli başka bir sürümü indirmeye çalıştı ama winrarın en son sürümünü kullanıyorum zaten
WinRAR bu dosyaları açamaz. Çünkü bir veri dosyası gibi bişey. WinRAR sadece dosya uzantılarını açar, içinde yazı olan dosya uzantılarını açamaz.

Klasörün adı o bilgisayara henüz virüs bulaşmışlığı yok. Ben olsam bir encoder ile kilitleri açıp içinde ne varmış diye bakardım.
Kaspersky ile de tarama yaptım bişey çıkmadı

Klasörün adı o bilgisayara henüz virüs bulaşmışlığı yok. Ben olsam bir encoder ile kilitleri açıp içinde ne varmış diye bakardım.
Peki wifiye bulaşırmı bu virüs

o fotoda 2 dosya var alttaki dosyanın dosya uzantısı büyük ihtimal ini yada config dosyası olabilir. Yani alttaki dosyada bir data (metin) dosyası

virüse göre değişir

Kendini bilgisayarın anakartına yazan virüsler bile var

trojanlar zaten kendini gizleyen virüs türüdür. Tabii eğer trojan olduğundan eminsek trojan kendini iyi gizliyor olabilir yada trojan filan yok (yüksek ihtimalle)

O Dosyalar hala duruyor de mi? Eğer duruyorsa virus totale atın.

trojanlar zaten kendini gizleyen virüs türüdür. Tabii eğer trojan olduğundan eminsek trojan kendini iyi gizliyor olabilir yada trojan filan yok (yüksek ihtimalle)

O Dosyalar hala duruyor de mi? Eğer duruyorsa virus totale atın.
Durmuyor

Trojanlar zaten kendini gizleyen virüs türüdür. Tabii eğer trojan olduğundan eminsek trojan kendini iyi gizliyor olabilir ya da trojan filan yok (yüksek ihtimalle)

O dosyalar hala duruyor de mi? Eğer duruyorsa VirusTotal'e atın.

Dosyalar 2018'den kalma gizlenme yöntemlerinin keşfedilmeme imkanı neredeyse yok gibi bir şey bence virüs falan bulaşmamıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı