Dosyalar truva atı tarafından gizlenmiş

zmnxldn

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
LENOVO LOQ AMD Ryzen 5-7235HS 24GB 512GB SSD RTX3050 6GB DOS 15.6" FHD 95W
Merhaba. Eski bir flash bellek buldum boş olduğunu zannediyordum. Bilgisayarıma taktım ve dosyalar truva atı tarafından gizlenmiştir diyor o dosyayı WinRAR ile açmak istedim sürekli WinRAR'ın baska bir sürümünü indirmemi istiyor ama zaten WinRAR'ın en üst sürümünü kullanıyorum. Virüs bulaşmış mıdır? Wi-Fi'ya de bulaşır mı virüs?

Screenshot_2025-04-20-17-26-43-314_com.whatsapp-edit.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Eski bir flash bellek buldum boş olduğunu zannediyordum. Bilgisayarıma taktım ve dosyalar truva atı tarafından gizlenmiştir diyor o dosyayı WinRAR ile açmak istedim sürekli WinRAR'ın baska bir sürümünü indirmemi istiyor ama zaten WinRAR'ın en üst sürümünü kullanıyorum. Virüs bulaşmış mıdır? Wi-Fi'ya de bulaşır mı virüs?

Eki Görüntüle 2474246

Açmanın amacı neydi mesela?

Bunu görmeden bilemeyiz. Bilgisayar yavaşladıysa, kendi kendine sekmeler açılıyorsa ya da görev yöneticisinde değişik arka plan işlemleri varsa virüs bulaşmış olabilir ama dosyalardan birini açmadığın sürece USB içerisinden virüs bulaşmaz.

Klasörün adı o bilgisayara henüz virüs bulaşmışlığı yok. Ben olsam bir encoder ile kilitleri açıp içinde ne varmış diye bakardım.

Bence şaka, sen truva atı olsan truva atayım der misin?

Belleği benden baska kullanan olmadı ama.

Bunu görmeden bilemeyiz. Bilgisayar yavaşladıysa, kendi kendine sekmeler açılıyorsa ya da görev yöneticisinde değişik arka plan işlemleri varsa virüs bulaşmış olabilir ama dosyalardan birini açmadığın sürece USB içerisinden virüs bulaşmaz.
Açtım bile 😶

Dosyalar data ya da temp dosyalarına benziyor. Ama USB'den virüs bulaşmaz,

Dosya uzantısı .exe değilken açamazsın başka bir programla (not defteri vs.) İle filan mı açtın.

Bal gibi de bulaşır. Açmasa bile bulaşabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı