DotA 2 'de Oynayamıyorum !

Donanimci44

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2014
Mesajlar
182
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu oyunu ne zaman oynasam rezil oynuyorum, sonra sinir küpü oluyor mouse 'yi duvara fırlatasım geliyor.

Asıl şu ben bu oyunda nasıl pro olurum? açıkuçlu bir soru

Mesela: Mid neresi , hangi karekter hangi sınıf ? ben ağırlıklı olarak hangisini kullanmalıyım?
 
Abicim bir moba oyunlarını öğrenmek uzun zaman alır. Moba oyunlarından anlayan bir arkadaşın varsa ona sor. Ama midin neresi olduğunu söyleyeyim. Eğer LOL ile aynı ise 3 tane farklı yol olması lazım. O yollardan ortadaki olan. Zaten mid, orta demek.:D
 
Lol den yola çıkarak bilgi vermek isterim. Bunları öğrenmeyi gerçekten istiyorsan sabretmek gerek her şeyi aynı gün içinde öğrenemezsin. Teker teker git olayın üzerine. Mesela önce koridorları öğren ardından herolari her şeyi sırayla takip etmen senin için avantajlı olur ayrıca dota zordur lol e oranla. İstersen lol oynamaya başla, önerebileceğim temel şey şu botlara karşı oyna ve de profesyonel oyuncuların yayınlarını takip et bol bol. Telefondan yazıyorum kusura bakma lütfen.
 
İlk başlarda bende öyleydim. Zamanla anlayacaksın. Oynaya oynaya heroları, counter heroları, ne basman gerektiğini zamanla öğrenirsin. Reflekslerin kuvvetli ise özellikle dota'da çok işe yarar. Dota'nın mekaniği lol'e göre daha hızlı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dota mid neresidir hangi herolar alınır onları forumlarda rehberlerden bulabilirsiniz temel terimleri öğrendikten sonra hangi hero hangisinin antisidir yani hangi hero diğer heronun karşısında avantajlıdır bunları araştırın karşınızdaki heroyu en az kendi heronuz kadar bilin bunlar tecrübeyle öğrenilecek şeyler belli bir seviyeye geldikten sonra oyunun içindeki maç izleme özelliğini kullanarak veya youtube üzerinden büyük maçları izleyin emin olun gelişmenizde çok yararlı olacaktır.
 
Dota2 kullanılan terimleri ögrenmek gerek.İnternette ince detaylı rehberler var.
Dota2'de her heroyu yakından tanıman , skillerini ögrenmen ne işe yaradıklarını kavraman gerek.
Buradan heroların skillerini neler yapabilecegini öğrenebilirsin www.dota2.com: Heroes
ama bütün heroları en az bir iki defa oynarsan karşı takımdaki heroların sizin takıma neler yapabilecegini kestirebilirsin buna göre ilk başta
yaptıgın seçimlere dikkat etmen gerekir.Bi maçta 5 carry herosu olursa(carry iteme ihtiyacı olan oyunsonu heroları oyun başında karşı takıma ölmemesi gereken hero biçimi) oyunsonunu getiremeyebilirsiniz karsıda support ganker karakterler varsa kolay kolay item kastırmazlar size.
Başıma geldigi içinde diyorum karşı takım kötü oynar bu 5 carryde kasarsa oyunsonu rakip takımı ezer geçer.
Heroların skillerini ögrendin kasman gereken itemleri, duruma göre kasılcak itemleri(mesela karsıda phantom assassin karakteri yüksek kritikler vurması bi yana senin ataklarını bloklama şansı var maks skill lvlinde %50 miss şansı var bizim heromuzda sniper olsun snipera monkey king bar kasabilir rakibin %50 miss ortadan kalkar , yüksek critik vuruyor dedik armor kasabilir , blade mail gibi hasarı geri yansıtan bir item kasabiliriz.)(Aldıgımız heroların rakip heroları etkisiz hale getirebilecek şekilde almak oyunun dengesini başta bozar.Birbirini destekleyebilen hero seçimleri önemlidir.)(Dota2 Combo videoları izleyebilirsiniz.)
PurgeGamers - YouTube bu sayfada bütün herolarla oynayış biçimine bakabilir item build ini kontrol edebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı