Dota 2'ye başlamalı mıyım?

Binlerce saat oynuyor olabilirsiniz ancak LOL, Dota'nın yanında çerezlik bir oyundur. Dota'nın detaylarının %10'una belki sahiptir. Bu yüzden Dota'yı aylarca oynayan biri oyunu bildiğinden bahsedemiyor.
Tabiki bu kadar fark yok. Yaklaşık 6 sene Dota 1-2 oynadıktan sonra LOL'e geçince kolay geldi evet ama bahsettiğiniz gibi %10'luk bir durum değil. En büyük fark yaratan durum DOTA'da ölünce sizdende para gidecektir ve canı az olan kendi krebinizi kesebilmeniz. Zaten DOTA'nın zor olmasını sağlayan yanıda bu. LOL'de 5 kere kestiğiniz adam bir şekilde kasabiliyor. Lakin DOTA'da bu durum çok daha zor oluyor. Hangisi daha zevkli derseniz benim tercihim DOTA'dan yana olur. He bidaha DOTA'ya dönüp uğraşamam. Nasıl olsa onun zevkini aldım. Birkere oyun mantığı aynı olan 2 oyun arasında %90'lık fark olmasıda imkansız. İki adet farklı MMORPG arasında bile %90'lık fark yoktur belki.

@chnzcn Lol ve Dota2 MMORPG değil MOBA oyunu yalnız :) İki adet MMORPG oyunu arasında dağlar kadar fark olur misal Wow ve metin2 gibi. Mantığı aynı olan MOBA oyunları birbirine benzer.
Birkez daha okursanız daha iyi anlayacağınızdan eminim ne demek istediğimi. Oradaki bile kelimesini okumayı atladınız sanırım.

Para falan verme olayı yok dotada. Bütün herolar herkese açık ve ücretsiz zaten. Sadece görünüşü etkileyen skinler var. Onlarda çıkarsa oyun sonu şansına.
O zaman lol gibi bir amaç yok, zevk için oynanıyor, lol de oynan herkes şu şampiyonu açcam yeni gelmiş oynayıp para biriktirmem lazım diyor, Dota 2 de öyle birşey yok o zaman.

Başlamayın. MOBA oynamayın. Bağımlılık yapıyor vakit kaybediyorsunuz. 4000 saat Dota oynadım ve hiçbir şey katmadı bana bir kaç Rusça küfür dışında.
Dostum bana göre hiçbir oyun insana birşey katmıyor, eğlence amaçlı vakit öldürmek için oynanıyor, onun yerine boş vakitlerinde kitap okumak daha iyi ama kimse günümüzde kitap okumuyor, bende dahil.

Binlerce saat oynuyor olabilirsiniz ancak LoL, DotA'nın yanında çerezlik bir oyundur. DotA'nın detaylarının %10'una belki sahiptir. Bu yüzden DotA'yı aylarca oynayan biri oyunu bildiğinden bahsedemiyor.

Alakası bile yok. LoL oynaması daha zevklı bır oyun. TR serverı bıle var. Türkçe seslendırmeler var ama DotA? Valve acaba oyunlarını yaparken Türkiye'yı dusunuyor mu? Türkçe seslendırme yapsak dıye dusunuyor mu bir bak bakalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı