DP kabloda sorun varsa görüntüde kasma yapar mı?

75 derece civarında oluyor soğutmam stok soğutucu ile. Yakın zamanda sıvı soğutucu alacağım. 360mm. 3070 alsaydım da bu problemi yaşacaktım ben ama değil mi?
Bu kadar fazla yaşamayacaktın ama minimal düzeyde de olsa olacaktı. Bir ara 5600X kullandım, 1080P de 6700XT ile bazı AAA oyunlarda bile darboğaz oluyordu. 3080 olması AAA oyunlar için iyi ama online oyunlar için düşük çözünürlükler tercih etmemelisin, mümkün olduğunca yükün bir kısmını ekran kartına kaydırman gerekiyor.

Sıcaklıklar gayet iyi.

Bu kadar fazla yaşamayacaktın ama minimal düzeyde de olsa olacaktı. Bir ara 5600X kullandım, 1080p de 6700XT ile bazı AAA oyunlarda bile darboğaz oluyordu. 3080 olması AAA oyunlar için iyi ama Online oyunlar için düşük çözünürlükler tercih etmemelisin, mümkün olduğunda yükün bir kısmını ekran kartına kaydırman gerekiyor.

Sıcaklıklar gayet iyi.

1280x960'dan 1280x1024 bir başka ayarla deneyim olmadı. -30 PBO versem bana ne artısı olur.

Peki PBO -30 versem ne artısı olur şu an -20
PBO değil de All Core olabilir o, -30 verdiğinde daha az güç çekip daha az ısınacak fakat bunları yaptıktan sonra benchmark yapmalısın biliyorsun değil mi? Sen çalışıyor sanırsın ama PC reset atar aniden yüke girince. İşlemcinin silikon kalitesine bağlı. Optimal ayarları test ede ede bulmalısın.

PBO değil de all Core olabilir O, -30 verdiğinde daha az güç çekip daha az ısınacak fakat bunları yaptıktan sonra benchmark yapmalısın biliyorsun değil mi? Sen çalışıyor sanırsın ama PC reset atar aniden yüke girince. İşlemcinin silikon kalitesine bağlı. Optimal ayarları test ede ede bulmalısın.

Stress kastediyorsun sanırım. Kapanma yaşamazsam sorun yok mu? All Core dediğin kısım neresi ve ne değeri girmem gerekli.

Stress kastediyorsun sanırım. Kapanma yaşamazsam sorun yok mu? All Core dediğin kısım neresi ve ne değeri girmem gerekli.
-30 yaptığın kısım neresi? Negative all core kısmı mı? O anakartları kullanmayalı bayağı oldu hangi ayarı kast ettiğini görmem gerekiyor. Stress testinde kapanmadan süreyi bitirirse sorun yok.

-30 yaptığın kısım neresi? Negative all Core kısmı mı? O anakartları kullanmayalı bayağı oldu hangi ayarı kast ettiğini görmem gerekiyor. Stress testinde kapanmadan süreyi bitirirse sorun yok.

Curve Optimizer'e girip all Cores'u negative seçip -20 değerini veriyorum. İnanın neye yaradığını bilmiyorum ama. -30 olsa ve kapanmasa -10, -20, -30 farkı nedir söyler misiniz?

Curve Optimizer'e girip all Cores'u negative seçip -20 değerini veriyorum.

Tamam bu UV yaptığın anlamına geliyor. -30 yapıp stress testine sok, kapanırsa 25-20 diye dene. 20 de yapmadıysan onda da yapman gerekiyor çünkü.

Anladım. -30, -20 değerleri ne işe yarıyor işlemcide? Ve hangi stress testinde zorlayım işlemciyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı