Driver Identifier İncelemesi

Egemen

Kilopat
Katılım
28 Ağustos 2011
Mesajlar
8.856
Makaleler
1
Çözümler
10
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Bugün Driver Identifier programını test ettim. Programın kullanımı çok rahat. Bir tuşa basıyorsunuz ve geri kalanını sizin için hallediyor. Güncellenmesi gereken sürücüleri yeni bir tarayıcı sayfasında gösteriyor. Daha sonra siz hangi driverı indirmeniz gerektiğine karar veriyorsunuz. Asrock gibi üreticilerin indirme hızları yavaş. İsterseniz programın kendi sunduğu Server'dan hızlı bir şekilde indirme yapabiliyorsunuz.

ASUS N56VZ'de birçok driveri güncelledim sorunsuz olarak. Ama Chipset Drıveri konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Mesela en üstte önerdiği 2 tane Driver vardı. Fakat yüklemeden önce Readme dosyasını açtım bir de Asus'un benim laptop için vermiş olduğu Readme dosyasını açtım. Chipset numaraları farklıydı. O yüzden onu sildim. Ascrock tarafından verilmiş dosyayı indirdim. Readme dosyasını kontrol ettim aynıydı. Başarılı bir şekilde yükledim. Şu anda en güncel versiyondayım :)

ASUS ET2400IGTS ile biraz sorun yaşadım sadece. Mesela Realtek için Driver'ı indirdim. Fakat Kurulum dosyalarına biraz baktım. Maxx Audio Controller Equalizer vardı içinde. Yani normalde N serisi laptoplarda bulunan cinsten. Halbuki kendisinde Sonic Master vardı. O yüzden yükleyip yüklememek konusunda çok kararsız kaldım. Intel Management Device sürücüsünü ilk seferde tutturamadım ama ikinci indirdiğim dosyada başarıya ulaştım. Tüm driverları güncel hale getirdim.

Program ile ilgili araştırmalarım devam ediyor :) Toshiba laptoplarda da deneyeceğim daha.

- - - Güncellendi - - -

Toshiba A350-22Z ile yaptığım denemede başarı oranım düşüktü. 3G Modem, JMicron Kart Okuyucu gibi pek işlevsel olmayan donanımları güncelleyebildim. Intel 5100AGN Wireless sürücü için 64 Bit Driver yoktu mesela sitede. Belki olur diye 1-2 tane denedim ama başarısız oldum. Chipset konusunda da pek şanslı değildim. Bir tane Chipset sürücüsünü buldum yükledim ama değişen bir şey olmadı. Hatta -overall komutu ile yükledim ama bir şey güncellenmedi. Ama bu konuda programa çok da suç bulmamak lazım çünkü Toshiba Driver konusunda biraz sıkıntılı. AMD'nin driverlarını bile bir zamanlar kendi sitesinden indiremiyorduk. Yükleyince saç baş yolduran hatalar alıyordum. Zaten genelde Sürüm Notlarında Toshiba, Panasonic, Sony laptobunuz varsa kendi sitesinden indiriniz diye.

Bazı markalarda ve daha eski bilgisayarlarda başarı oranınız düşse de yine de program çok başarılı bir şekilde çalışıyor.
 
Ben de test ettim. Çok derin olmasa da. Söyleyebileceğim tek şey, indirdiğinizde Readme belgesini okuyun. Ayrıca üst sürüm sürücü bulduğunda sürücüler genelde 32 bit oluyor. Onun dışında şahsi kanaatim, yeni donanımlı bilgisayarlar çok gerekli değil. Ama eğer bulamadığınız veya Windows 8 uyumlu sürücüm var mı ? Sorularına net cevap istiyorsanız güzel programdır.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı