Driver Pack'ten virüs bulaştı

steel_man.75

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben yeni bir bilgisayar aldım kurulumu yaptım sürüleri kurdum ama ekran kartım DxDiag'da gözükmüyordu. Ben de driver pack kurmanın mantıklı olabileceğini düşündüm, ve kurdum. Asistan Türkçe konuşuyordu. Bana Windows Defender'i ve tüm acık programları kapatmam gerektiğini söyledi. Ben Defender'i kapatmadım tabii, biraz bekledim ve bilgisayarıma Opera, Mozilla, chorne kurdu Chrome değil chroneydi bu uygulamanın ismi hava durumu ile ilgili program ve Games diye bir program da kurulmuştu. Bilgisayarı yeniden başlatmamı istedi. Ben de başlattım. Sonrasında CMD açıldı ve çeşitli programların açıldığını gördüm. İsmini tam hatırlayamadım ama 360 diye bir program da vardı. Açılışa bu tarayıcıları sabitlemişti. Ben yeniden başlatmadan önce devre dışı bıraktım. Bu programların hepsi System32 ve CMD'nin yerine geçmişti, dosya konumunu açtığımda sytem32'ye atıyordu.
Malwarebytes kurdum. 35 tehdit buldu ve karantinaya aldı. Daha sonrasında bir oyuna girdim. Oyundan cıktıgımda masaüstümde 360 adlı dosya vardı. Simgesi falan yoktu. Acaba Regedit'ten mi silmem gerek? Ne yapacağımı bilmiyor ve korkuyorum açıkçası. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun dostum, DriverPack kurayım derken yanlışlıkla siber bir evrene yani matrix’e portal deliği oluşturmuşsun. Kötü niyetli varlıklar da oradan senin sisteme girmiş maalesef. Dünya’nın iyiliği için ben Dünya Sağlık Örgütü ile görüştüm bilgisayarı tuğlayla kırıp yakmanı istiyorlar. Eğer yapmazsan yakında CIA ve SWAT ekipleri kapında olacakmış.

Şaka bir yana DriverPack bilgisayarına AdWare kurmuş. Masaüstü simgesini elle silsen ve Program Ekle Kaldırdan istemediğin programları kaldırsan yeterli.

Geçmiş olsun dostum, Driverpack kurayım derken yanlışlıkla siber bir evrene yani Matrix'e portal deliği oluşturmuşsun. Kötü niyetli varlıklar da oradan senin sisteme girmiş maalesef. Dünya'nın iyiliği için ben Dünya Sağlık Örgütü ile görüştüm bilgisayarı tuğlayla kırıp yakmanı istiyorlar. Eğer yapmazsan yakında CIA ve swat ekipleri kapında olacakmış.

Şaka bir yana Driverpack bilgisayarına adware kurmuş. Masaüstü simgesini elle silsen ve program ekle kaldırdan istemediğin programları kaldırsan yeterli.

Dostum şu an bir sıkıntı yok ama Valorant'a her girdiğimde 360safe. Summery diye dosya oluşuyor ne yaptıysam silemedim kurtulamadım şu illetten bir ara bilgisayarı formatlamayı bile düşündüm ayrıca formatlasam geçer mi formatlamadan yapılamaz mı? Yardımcı olursan çok sevinirim dostum iyi günler.

Kapkeskerydan şaşma en iyi ücretsiz virüs programı bir tarat
Program kaldırdan kaldırabilirsin
Eğer çok belgen dosyan yoksa sıfırla ama önce kapkeskeryden tarat.

Kapkeskerydan şaşma en iyi ücretsiz virüs programı bir tarat.
Program kaldırdan kaldırabilirsin.

Dostum Valorant'a girince .union1 uzantılı dosya oluşuyor nasıl kökten silerim şu lanet dosyayı ortak belgelerde oluşuyor her oyuna girdiğimde.

Dosya Ekleri

• oc.PNG
    oc.PNG
    1,6 KB · Görüntüleme: 35
Kapkeskerydan şaşma en iyi ücretsiz virüs programı bir tarat.
Program kaldırdan kaldırabilirsin.

Önemli dosyam yok, sadece oyunlar var zaten bilgisayarı daha dün aldım sürücüleri kuramayınca hiç araştırmadan Driverpack'ı kurdum sıfırlamamı önerir misiniz veya silmenin yolu var mı?

Sen silmeyi denedin mi program kaldırdan tam kaldırılmamış olabilir.

Evet Denetim Masası'ndan kaldırdım ama sürekli oluşuyor dosya

Önemli dosyam yok, sadece oyunlar var zaten bilgisayarı daha dün aldım sürücüleri kuramayınca hiç araştırmadan Driverpack'ı kurdum sıfırlamamı önerir misiniz veya silmenin yolu var mı?

Evet Denetim Masası'ndan kaldırdım ama sürekli oluşuyor dosya.

Önemli bir şey yoksa sıfırlayın kısa sürüyor zaten. driver için de kendi uygulamasını kullan başka yerden indirmene gerek yok gereksiz şeyler yüklüyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı