DSG hareket halinde manuele atmak problem olur mu?

Forum Clerk

Hectopat
Makaleler
1
Arabayı durdurup mu manuel moda almalı yoksa hareket halinde alsak da olur mu? Ben çok dikkat etmiyorum ama hareket halinde atınca viteste kararsızlık veya zorlanma hissetmiyorum. Doğrusu nedir?

Durdurup vites değişimi kısmında sadece araç geri geri giderken D ye takıp gitmek veya tam tersi durumda dikkat edilmeli. Tamamen durup D veya R ye alınmalı. Bahsettiğiniz durum problem oluşturmaz. Bu şekilde kullanabilirsiniz.

Durdurup vites değişimi kısmında sadece araç geri geri giderken D ye takıp gitmek veya tam tersi durumda dikkat edilmeli. Tamamen durup D veya R ye alınmalı. Bahsettiğiniz durum problem oluşturmaz. Bu şekilde kullanabilirsiniz.
Onu biliyorum. Benim sorduğum bazen yokuşa giriyorum 2 ile çıkmaya çalışıyor o arada manuele alıp 1 ile çıkıyorum. Bu sorun olur mu? Aracı durdurmadan yapıyorum bunu.
Hareket halindeyken manuele alınabilir problem yok.
Tamamdır teşekkür ederim.

Dediğim gibi sorun yaşamazsınız bu tarz bir senaryoda. Yaptığınız olayda ayrıyeten oldukça faydalıdır. Araç çok sık karamsarlığa düşüp sık vites değişimi yapabilirken siz bu durumu 10 da 1 e düşürüyorsunuz
DSG'nin en büyük sıkıntısı bence bu 2 ile kaldırma olayı. Araba harekete geçer geçmez 2'ye atıyor. Benim araçta her ne kadar güncellenmiş olsa da DQ200 var sanırım. Biraz daha dikkat ediyorum. Araç 2023 Ibiza 1.0 TSI.

DSG'nin en büyük sıkıntısı bence bu 2 ile kaldırma olayı. Araba harekete geçer geçmez 2'ye atıyor. Benim araçta her ne kadar güncellenmiş olsa da DQ200 var sanırım. Biraz daha dikkat ediyorum. Araç 2023 Ibiza 1.0 TSI.
DSG beynini sıfırlayıp ilk 400-500km hafif sert kullanırsanız bahsettiğiniz sorunu yaşamazsınız.

Bizde Caddy var. Bende aynısını yapıyorum ama çok yavaşlamazsam devir çok artıyor, o zaman da biraz vuruyor. Şanzımana yazılım da attırabilirsiniz.

Bizde Caddy var. Bende aynısını yapıyorum ama çok yavaşlamazsam devir çok artıyor, o zaman da biraz vuruyor. Şanzımana yazılım da attırabilirsiniz.
Yazılıma falan güvenmiyorum ayrıca sıfır olduğu için garantide sıkıntı çıkartır. Hızlı giderken manuele almıyorum sadece yavaş giderken mecburen atıyorum. 2 ile yarım debriyaj yaparak gitmesine dayanamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı