DSG şanzıman gerçekten sorunlu mu?

• Konuyu başlatan Xei
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 2.558
Merhaba, DSG şanzımanların son çıkanlarını (2016 ve sonrası denebilir, belki 2017+) alırsan problem yaşayacağını sanmıyorum. Bu şanzıman türü genelde çok yoğun trafikte uzun süre beklerken vitesin D'de kalması sonucu arızalar oluşturuyor. Aracı sakin ve özen göstererek kullanmanız halinde kendi kendine hiçbir sorun çıkartmayacağından eminim.

Yani genel olarak kullanımda bazı püf noktalarına dikkat edilirse durduk yere sorun çıkarmaz doğru mu anladım?

Düzgün kullanılmış bir araç alırsanız ve kilometresi çok çok yüksek değilse muhtemelen problem çıkartmaz.

Merhaba, herhangi bir ortamda bir araba lafı açıldığında DSG şanzımanın kötülendiğini en az bir kere duymuşsunuzdur. Yarın bir gün araba alacak olsanız tecrübeli biri olarak DSG şanzıman alır mısınız? Gerçekten sorunlu bir şanzıman tipi mi?
Sıkışık trafikte manuel moda alıp kullanırsanız çok problemli değil. Bu şanzımanların en büyük sıkıntısı sıkışık trafikte ikinci vitesi hazırlayan ama geçiremeyen debriyajın ısınması. Bir de 10 yıl veya 150 bin kilometrede şanzıman yağı değiştirilirse çok daha sağlıklı olur.

Düzgün kulalnırsan bir şey olmaz. Çevremde bir sürü DSG kulalnıcısı var 2010 model 250km Jetta'dan 2023 model poloya kadar. Daha sorun yaşayan görmedim. Sorunlu olarak bahsedilenler sanırım dizel modeller. Benzinli motor + DSG ile sorun yaşayan görmedim açıkçası.

Genel olarak 2015 ve üstü modellerde DSG tercih edilebilir. Yeni tipler narin şanzımanlar değil, ama çok zorlamaya da gelmez. Yukarıda bazı arkadaşların da dediği gibi araç her daim bir sonraki vitese atmak için sabırsızlanıyor. Şu anda aktif olarak ailecek volkskwagen taigo kullanıyoruz şehir içinde trafik sıkışık olduğunda 25-30 ile gittiğimizde araç bazen 3'e atmaya çalışıyor. Öyle olduğu zaman kulakçıklardan manuele alıyoruz iş çözülüyor. Ama genel olarak keyifli, rahat bir şanzıman. Dediğim gibi 2015 ve üstü olanlar alınabilir.

Merhaba, herhangi bir ortamda bir araba lafı açıldığında DSG şanzımanın kötülendiğini en az bir kere duymuşsunuzdur. Yarın bir gün araba alacak olsanız tecrübeli biri olarak DSG şanzıman alır mısınız? Gerçekten sorunlu bir şanzıman tipi mi?
Tamamen kendim kullansam girerim ama baskasinin kullandigi 80k km uzerine girmem. Ve sanirim tum dsg'ler sorunlu degil.

DSG şans işi olduğuna inanıyorum, benim başıma bu şekilde geldi. 70 binde DSG yemiştim o zamanın parasıyla 40k gibi bir ücret ödedim. Birdahaki aracı 165 bine kadar kullandım bir sıkıntı olmadı. DSG'ye iyi bakmakda önemli almaktan korkmak saçma.

DSG şans işi olduğuna inanıyorum, benim başıma bu şekilde geldi. 70 binde DSG yemiştim o zamanın parasıyla 40k gibi bir ücret ödedim. Birdahaki aracı 165 bine kadar kullandım bir sıkıntı olmadı. DSG'ye iyi bakmakda önemli almaktan korkmak saçma.

Bende bir nevi kullanıma bağlı olduğunu düşündüm zaten ama çok duyduğum için sormak istedim. Bu kadar sorunlu bir üretim olsa piyasada adı bile kalmazdı diye düşünüyorum.

Yani genel olarak kullanımda bazı püf noktalarına dikkat edilirse durduk yere sorun çıkarmaz doğru mu anladım?

Evet, şanzıman yağı en geç 200 bin km'de bir değiştirilmeli. Bana kalırsa 150-170 binde değiştiririm. Şanzımanı çok zorlamazsanız çok keyifli ve konforludur kendisi, durduk yere problem de çıkarmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı