DSÖ: 2021 ortasına kadar geniş çapta aşılama beklemiyoruz

Dünya Sağlık Örgütü, önümüzdeki yılın (2021) ortasına kadar koronavirüse karşı geniş çapta bir aşılama beklemediğini belirterek, aşıların etkinliği ve güvenliği konusunda yapılan titiz kontrollerin önemini vurguladı.

Sözcü Margaret Harris, Cenevre'deki bir brifingde gazetecilere "Gelecek yılın ortasına kadar yaygın aşılama görmeyi beklemiyoruz" dedi. Aşı klinik deneylerine atıfta bulunarak, "3. aşama daha uzun sürmeli çünkü aşının gerçekten ne kadar koruyucu ve güvenli olduğunu görmemiz gerekiyor." diye ekledi.

Bu arada bir şey fark ettim. Ben de dahil, ikinci dalga tanımını yanlış kullanıyoruz sanırım.

2. Dalga, vaka sayısı ve ölüm sayıları ciddi anlamda düştükten sonra, birden artmaya başlarsa oluyor anladığım kadarıyla. Biz ve çoğu ülkede vaka sayıları, yaz aylarında alt değerlere inse de sıfırlanmadı. Yani aslında bu hâlâ birinci dalganın devamı gibi.

Aşı bulunursa da aşı olmayın. Hele ilk aşılamaların zararları faydadından daha çok olabilir.

Çünkü, yan etkileri kesin olmayan aşılar -halen- birçok çocuğu, yetişkini öldürebiliyor.
İlkleri denek yaptırıp, ikinci ve sonraki dalga aşılamaların sonuçları kararlı olabilir.

"Okullar açılmamalı" kanaatine katılmıyorum. Kafeler, AVM'ler, sosyal alanlar açılıyorsa okullar da açılmalı, hiçbir şey eğitimin önüne geçmemeli fakat maalesef Türkiye'de yaşıyorum. Okulların açılması doğru olmaz ama kafeler açıksa okullar da açılmalı.

Bu arada Mikail Fidan'ı ilk defa konu açtığını gördüm. Hatta, şimdiki yorumların birisine de gülücük koymuş. 2020'de neler neler oluyor? 🧐
Neden konu açıp ifade bırakamasın. :) YZ değil o da bir insan. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı