synnemre
Hectopat
Daha fazla
Bilgisayarım artık eskisi gibi hızlı çalışmadığı için Linux dünyasına girmek istedim.
İşlemci = Intel(R) core™ i5-4210U
Ekran kartı = NVIDIA GeForce 840M ve Intel(R) HD Graphics family.
RAM = 8 GB.
YKS öğrencisi olduğum için zaman aşırı kıymetli. Hızlı çalışan, işlerimi pratik şekilde yapabileceğim, Web'de hızlı şekilde dolaşabileceğim işletim sistemi bulma amacı ile Mint, Ubuntu, Pop!_OS, Fedora gibi dağıtımlar kurdum denedim. Denerken hep ne olur ne olmaz diyerek Dual boot şeklinde kurdum. Ama anlamlandıramadığım bir şekilde her dağıtımda da aynı sorunları yaşadım.
Edit: Isınma ile alakali bir konuda Tlp kurunca duzelmis. Bunu gorup Tlp kurmuştum ama etki edip etmedigini anlamadım. Tlp'nin ne işe yaradığını dâhi bilmiyorum aslında.
İşlemci = Intel(R) core™ i5-4210U
Ekran kartı = NVIDIA GeForce 840M ve Intel(R) HD Graphics family.
RAM = 8 GB.
YKS öğrencisi olduğum için zaman aşırı kıymetli. Hızlı çalışan, işlerimi pratik şekilde yapabileceğim, Web'de hızlı şekilde dolaşabileceğim işletim sistemi bulma amacı ile Mint, Ubuntu, Pop!_OS, Fedora gibi dağıtımlar kurdum denedim. Denerken hep ne olur ne olmaz diyerek Dual boot şeklinde kurdum. Ama anlamlandıramadığım bir şekilde her dağıtımda da aynı sorunları yaşadım.
- Linux'ta daha 5 dakika geçmeden ve hiçbir program dahi açmadan PC cayır cayır yanıp uzay mekiği sesi çıkarıyor.
- Masaüstünde ekran yırtılmaları, kasmalar, donmalar, smooth olmama gibi sorunlar yaşadım. Bir çözüm buldum, KDE masaüstünü kurdum ve bu sorunlar bir debze de olsa düzeldi. Ama bu sefer Web'te dolaşırken oluyor. 1080p bir video açtığım zaman bile CPU 90-100 oluyor, kasıyor ve PC aşırı ısınma ve fan sesi yapıyor.
- 1080p video izlerken bile hiçbir türlü 60 FPS hissi alamadım hep bir ekran yırtılması, takılmalar, dudakların sesle uyumlu olmaması vs. yaşadım. Ekstra olarak video ve müziğin patlama sesi yaparak başlama gibi bir sorun da yaşadım ama 1-2 kod yazarak düzeltebildim.
Edit: Isınma ile alakali bir konuda Tlp kurunca duzelmis. Bunu gorup Tlp kurmuştum ama etki edip etmedigini anlamadım. Tlp'nin ne işe yaradığını dâhi bilmiyorum aslında.
Son düzenleme: