Dubleks eve iki farklı internet sağlayıcısı bağlanırsa çakışırlar mı?

Arkadaşlar ablam üst katta kalıyor. Kendisi bizden önce TurkNet internetini taşıttırdı oraya. Ben de Netspeed nakil işlemlerini 2-3 gün önceden başlattım ama çakışır diye korkuyorum. Netspeed üzerinden altyapı sorgulama yaptığımda önceden 76Mbps gösterirken bugün 18Mbps gösteriyor ama port var diyor. Bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.

Kutuda yeterli port varsa iki ayrı bağlantı kullanılabilir. Atıyorum aynı ev içinde biri TürkNet diğeri Millenicom olacak şekilde 2 ayrı bağlantı olabilir. Hatta 3 ve 4'de olabilir. Tek sınır port sayısı.
Daireye gelen altyapı sayısı da paralel olarak artması lazım. Ne kadar port olursa olsun, tek kabloya 2 ISS bağlanamaz.

Daireye gelen altyapı sayısı da paralel olarak artması lazım. Ne kadar port olursa olsun, tek kabloya 2 ISS bağlanamaz.
Ben zaten tek telde birden fazla ISS bağlayabilirsiniz demedim. TürkNet bağlattınız diyelim TT çalışanları gelip bağlantıyı yapar, Netspeed bağlattınız diyelim TT gelir bunun için de ayrı hat çeker. Ha şu olur mesela bağlanan her kablonun içinde aslında birden fazla tel vardır atıyorum TürkNet Mavi-Beyaz grup telle bağlanır, aynı kabloda Kahverengi-Beyaz grup tel vardır bundan da Netspeed hizmeti gelir vs. Böyle olabilir. Ama tutup da Mavi-Beyaz telden 2 ayrı operatörden hizmet alamazsınız zaten.

Diyeceğim şu özetle: çekilen tek bir kabloyu tamamen o hizmete adamazsınız. İçinde birden fazla tel bulunur ve aktifte hizmet alınan 2 tel haricinde aynı kabloda bulunan ayrı tellerden yine başka internet sağlayıcısından hizmet alırsınız. İmkansız bir şey değil. Kutudaki reglete ve RJ-11'e bağlamaya ve modemle buluşturmaya bakar sadece.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı