Düğün kına vs yapmadan evlenilir mi?

Bu düğün nişan milleti kıskandırmak için yapılan saçma sapan şeylerden başka bir şey değil çok paran yoksa gereksiz masraf en güzeli sade nikah ama gel bir de bunu Türk ailelerine anlat sanki kızları barbara palvın gibi gelenek görenek adı altında soygun yapıyorlar gelinlik aldıran kadınlar daha ne diyeyim 1 kere giyecekler bir daha da yüzüne bakmayacaklara şeye 5-10 bin liralar veriyorlar o paraya araba alınır istediğin bir yeri gezersin güzel bir yatırım yapabilirsin.
Saçma bir gelenek benim gözümde. Bir de bunun için bankadan kredi çekenler falan var. Allah akıl fikir versin :D
Aman hocalarım bir sayfa gerideki hocamız bu yazıları görünce çok sinirleniyor. 😆😅
 
Toplumun evlilik üzerine yüklediği anlam artık iyice çığrından çıktı. Özelliklere kadınlar için evlilik ve çocuk sahibi olmak bir "hayat gayesi" olarak gösteriliyor ki kadın-erkek eşitliği açısından çok tehlikeli bir yol bu. Evlenmeyen, düğün yapmayan, düğününde oynamayan, çocuk sahibi olmamayı tercih eden gibi türlü türlü etiketler yakıştırılıyor kadınlara.

Düğün sektörü de bu baskıyı çok güzel kullanan bir sektör. Herhangi bir restoranda önünüze koysalar geri göndereceğiniz, veya bir daha o restorana uğramayacağınız kalitede yemekler için kişi başı 60-70 TL ödüyor, zevksizce süslenmiş, insanların dip dibe oturduğu kapalı, havasız bir salonu geceliği 60-70 bin TL'ye kiralıyor, birkaç hafta sonra ayrıntılarını fazla hatırlamayacağımız bir gece için 100.000 TL gibi masraflar yapıyoruz. Neden? Çünkü evlendiğimizi duyurmamız gerekiyor topluma. Neden? Çünkü evlenmek çok ulu bir şey, çünkü evlenmeden insanların sevgili olması, aynı evde kalması, tatile gitmesi, sevişmesi doğru değil. Erkeklerin de kadınların da bu gibi toplumsal dayatmalara ses çıkarması, özgürlüklerini ellerine alması gerekiyor.

Aile kavramının da içini boşaltıyor bu inanışlar. Evlilik, birbirini gerçekten seven, tanıyan insanların, birlikteliklerine yasal bir boyut katıp, devletin sağladığı çeşitli imkanlardan yararlanarak rahat ve güvenli bir aile kurmasına yönelik olmalı. Mesela eşlerden birinin kaybında çocuklarına yönelik ekonomik destek sağlanması gibi ayrıcalıklar. Evlenmenin amacı "sevişebilmek" olmamalı. Çünkü bu sefer, belirli bir yaştan sonra insanlar birbirlerini yeterince tanıyıp sevmeden, cinsel özgürlük kazanmak ve toplumdan evlilik baskısı yememek için evlenmeye başlıyor. Üstüne bir de boşanmayı ayıplıyoruz, çocuk yapmayı yüceltiyoruz. Sonuç ise mutsuz ailelerde büyüyen sorunlu çocuklar, ve o çocukların büyümesi ile yetişen sorunlu bireyler. Kısır bir döngü kısacası.

Parası olup, sevdiği insanla bir araya gelişini doyasıya, şatafatlı bir şekilde kutlamak isteyenleri bir kenara ayırıyorum.

Borç ile veya birikmiş paraları harcayarak bir gecelik eğlenceye bu kadar para harcamak bence doğru değil. Bir aile kurmak güzel bir şeydir, ancak düğünlere harcanan paralarla kişiler çok daha faydalı şeyler yapabilir. Ailenin ekonomisi çok daha sağlam temellere oturtulabilir. O çiftin ilk evi, ilk arabası alınabilir, ileride çocuk yapılacaksa o çocuğun eğitimine yönelik bir yatırımda bulunulabilir. Çift olarak önlerindeki 3-4 sene rahat rahat tatil yapıp, gençliklerinin ve sevgilerinin tadını çıkarabilirler. Neden borç ve ekonomik zorluklar içerisinde yeni bir hayata atılmak isteyesiniz?
 
Düğünsüz sessiz sedasız evlenen kadınlar hakkında çok da güzel şeyler söylenmez.

Türk insanı dedikoduya bayılır. Elin ağzı torba değil ki büzesin atasözü, tam da bizim millet için söylenmiş bir söz. İnsanların dediğini fazla takmamak lazım. Konuşsun dursunlar.

Eğer çiftler düğün istemiyorsa yapılmamasında bir sakınca göremiyorum. Onun haricinde orta yolu bulmak lazım.
 
Vallahi o yeşil ele sürülen şey onu yazmak bile istemiyorum çünkü iğreniyorum kız arkadaşım fizyoterapist olacak eğer çok isterse kendi parasıyla yapsın düğünü ben düğüne para vermek yerine Volvo araba alacağım ha düğün yapmıyorum diye de kız vermezlerse yallah başka kapıya bana kız mı yok.
Kredi borcun bitmeden boşanma davan biter.

Muhteşem
 
Aklıselim bir insan zaten yanaşmaz bu işe, elbette kişi kendi bilir ama o para çok daha farklı yerlere harcanabilir. Şahsen ileride düğün yapmayı düşünmüyorum ve yapmayacağım. O para ile bir girişime atılınabilir, bir araba alınabilir, ev almak gibi planlar varsa alacağınız evin standartları arttırılabilir.

Vallahi o yeşil ele sürülen şey onu yazmak bile istemiyorum çünkü iğreniyorum kız arkadaşım fizyoterapist olacak eğer çok isterse kendi parasıyla yapsın düğünü ben düğüne para vermek yerine Volvo araba alacağım ha düğün yapmıyorum diye de kız vermezlerse yallah başka kapıya bana kız mı yok.

Muhteşem.

Ne güzel... Benimle aynı fikirde olan başka insanlarda varmış. Düşünce yapını takdir ettim dostum. :)
 
Düğün yapmasan dedikodunu yaparlar adını çıkarırlar. Düğün yaparsan gelirler gelini veya damadı yargılarlar. "Bula bula bunu mu bulmuş!" derler. İnsanlara kendini kanıtlama çabasına girersen, dediklerini umursarsan daha da tepene çıkarlar. Girdiğin borç kimsenin umrunda olmaz. Damat traş olmaya gider "Damat Tıraşı" adı altında 20-30 tutacak kesimi sana 100-200 yaparlar. Örnekler uzayıp gidiyor. Üstte de denildiği gibi günümüzde düğün sektörü insanları buna mecburmuş gibi kılarak dolandırma peşinde. Örf ve adet diyorsunuz. Örfler adetler eskiye dayanır ve eskiden düğünler evlenen çiftlere yardım ve destek olmak adına yapılırdı. Daha da bir şey söylemeye gerek yok zaten.
 
Çok objektif ve modern bakışlısın maşallah. Madem bu kafadasın sen beyin özürlüsü müsün? Neden düğün yapıp eğlenmek isteyen insanlar gereksiz iş yapıyormuş iması yaratıyorsun. Sen otur kanepende kocanla paris videosu izle birikim yap sanane diğer insanlardan. Klasik Technopat'ın aptallıklarından biri daha. Kendi görüşünü en modern görüş kabul eder. Karşı görüşte en ufak bir kültürel ya da örf ve adete dayalı bir şey varsa aptallık ilan eder. Sonra kendi görüşüne saygı bekler. Tavsiyene uyuyorum. Görüşlerin umrumda değil. Seni takmıyorum. İsteyen düğün yapar ve bu şekilde eğlenir akrabalarıyla isterse bunu 20.000 TL yapar isterse 100.000 TL ile yapar sizi ilgilendirmez.

Ayrıca kendi görüşlerine saygı bekliyorsanız. Aynısını diğer görüşlere de göstereceksiniz! Düğün yapmak isteyen adamı aptal ilan ederseniz. Cevabını alırsınız.

Boş ver dostum buradaki üyelerin %80'i çocuk gider Avrupa'daki araba fiyatlarına bakıp ülkeyi kötülerler. 100 bine düğün yapmazlar gidip kredi çekip ev alırlar ödeyemeyip 100 bini 300 olarak geri verirler bırak takma.
 

Geri
Yukarı