Dünya düz mü, yuvarlak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Prim kasılmak için açıldığını düşündüğüm bir konu. Kapatılabilir, kapatılmalı, kapansın hatta.
Maalesef sen de girdin kara listeme @Elementor.
''Listem; @244012 @Silinen üye @Elementor ''
Bu arkadaşlar popüler olmak için konu açanlar. Umarım bir daha açmazlar da gecenin 2.30'unda tekrar;
diye düşünüp üzülmeyeyim.
Prim falan umrumda değil. Sorduğum sorulara cevap alabilmek için açmıştım. Kilitleme seçeneğim olsa cevabı aldığımda kilitleyeyim ama yok. Biraz bilgi eksikliğim beni primci mi yaptı?

Bilardo topları "hile" olmasın diye büyük bir dikkatle "mükemmel birer küre" olacak şekilde üretilirler. Dünya'nın ekvatordan yarıçapı ile kutuplardan yarıçapı arasındaki mesafe arasında yaklaşık 70 km fark var. Kutuplardan yarıçap 40.009 km ve ekvator yarıçapı ise 40.076 km.

Eğer Dünya'yı mükemmel bir küre olması için üretilen bilardo topu boyutuna küçültürseniz ne olur? Dünya, en iyi şekilde "kusursuz" bir biçimde üretilmiş bir bilardo topundan çok daha mükemmel bir küre olur.

İlkokulda hep geoit olduğu söylendi fakat rakamlara bakınca Dünya'nın mükemmel bir küre olduğu ortada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tartışmalı bir soru gerçekten, kimisi tepsi parası, kimsi de topa benzetiyor. Bildiğim kadar söyleyeyim, güneşe baktığınız zaman yuvarlaksa, yaşadığımız dünya top gibi olabilir ancak en iyisi Allah bilir.

Açıkçası şu koskoca evrende tartışmaya kapalı olan tek konu bu konudur diye düşünüyorum :)

Düz ise bir sonu olması gerekmez mi? Örneğin düzlem haritalarda en uçlarda Amerika kıtası ve Japonya vardır. En azından bizim kullandıklarımızda. Peki bunlar diyelim düz olan bir dünyanın son uç noktaları olsa; O zaman Amerika'dan Japonya'ya yapılan uçak yolculuklarının Avrupa üzerinden yapılması gerekmez miydi? Yani diğer tarafa gidersen dünyanın sonuna ulaşmış olurdun ve boşluğa çıkardın. Neden Amerika'dan kalkan bir uçak Japonya'ya gitmek için Avrupa üzerinden uçmuyor da geriye dönüp okyanus üzerinden uçuyor o zaman? Demezler mi adama "düşecen, düşecen" diye:)

1.jpg

Barış Özcan'dan rica ettim bana böyle bir fotoğraf gönderdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı