''Umarım sorduğunuz bütün soruların cevaplarını bulursunuz.'' İyi dilekleriniz için gerçekten teşekkür ederim, valla helal olsun. Duyduğum en anlamlı temenni cümlelerinden. Yazdım bir kenara. Diğer konuya gelirsek gezegenler, uydular gibi yüksek kütleli cisimlerin düz olması mümkün değil fiziksel olarak. Kütle her daim kendi içine çökmek ister, bu sayede gezegenler ve yıldızlar oluşur. Olaya bu açıdan bakılınca en büyük kanıt Newton yasaları ve Einstein'ın genel görelelik teorisidir.Tebrik ediyorum soru soruyorsunuzGezegenlerin yuvarlak olduklarına da şüpheli bakıyor düzdünyacılar. Teleskopla gezegenlere baktılarında yuvarlak bir plazma gibi bir şey gözüküyor. Ay'ın kendi ışığı olduğunu -hatta soğuk ışık yaydığını- savunuyorlar. Bununla alakalı youtubede bir sürü video var. Gece gölgeyi ölçüyorlar mesela 10 derece, ay ışığının geldiği yeri ölçüyorlar 8 derece. Rakamları öylesine verdim anlaşılır olması için. Yani demem o ki şüphe edilecek çok veri var elimizde. Ve düzdünya savunucuları salak insanlar değiller, hatta bu tarz başlıklara gelip de dünya üçgen-dünya altıgen gibi cevap yazanlardan çok çok zekiler. En azından soru soruyor, cevap arıyorlar. Umarım sorduğunuz bütün soruların cevaplarını bulursunuz.
Eratosthenes'i araştırın.Ayrıca merak ettim Arap-Fars bilim adamları kimlermiş rica etsem paylaşır mısınız? Ben googleladım ama bulamadım.
Son düzenleme: