Daha çok eksiği var aslında The Witcher 3'ün, RPG'sinin çok sınırlı oluşu mesela. Witcher'da sadece iyi Geralt veya kötü Geralt olabilirsiniz, bu çizgiler dışında Geralt'ı çok farklı bir karaktere büründürmeniz mümkün değil. Hani aranızda Witcher 3'ün gerçekten iyi bir RPG olduğunu düşünen varsa diye söylüyorum, Witcher 3 iyi bir RPG değil ki zaten RPG de değil arpg ama o yönü de iyi değil. Malum sadece kılıç kuşanabildiğimiz bir oyun o yüzden aksiyonu da çeşitli değil.
Ancak Witcher 3'ün iyi yaptığı şeyler ise kesinlikle göz ardı edilemez ve şu an hala daha sektör standartlarının üstünde. Örneğin yan görev kalitesi, her bir yan görev çeşitli hikayelerle doldurulmuş ve birçoğu için kafa patlatılıp plot twistler oluşturulmuş. Yan görevlere bu kadar özen gösteren başka bir yapım daha yok, hala daha yok. Ancak bunun sadece okuyarak farkında olabilirsin, sadece verilen objektifi yerine getirip konuşmaları okumazsan yaptığın şey diğer oyunların yan görevlerinde yaptıklarından çok da farklı olmayacaktır.
Witcher 3 diyalogları ile taşınan bir oyun çünkü, diyalog okumayacaksanız The Witcher 3'ün hiçbir manası yok. Bunun dışında ana ve yan karakterler konusunda da Witcher 3 zirveyi oynuyor, hepsinin diyalogları çok iyi yazılmış ve kendisini önemsetmeyi çok iyi biliyor. Ben yıllar önce oynamış olmama rağmen Djikstra'nın (oyunda uzun süre bile görmediğimiz yan karakter) takındığı sarkastik tavırları ve esprilerini bile hatırlayıp ara ara gülüyorken daha geçenlerde oynadığım Dying Light 2'nin ana karakterinin adını bile hatırlamıyorum.
Kolay gibi gözüken ancak yapması zor olan bir şeydir karakterleri bu kadar hatırlanası kılıp önemsetebilmek. İnsanlar Witcher 3'ü bu yüzden seviyorlar çünkü o karakterler, o hikaye onlarda bir iz bırakıyor. Ancak elbette fanboy olmaya hiç gerek yok, Witcher 3'ün kötü yaptığı şeyler de çok.