Kanalın ne olduğunu ve nasıl bir mentaliteye sahip olduğunu biliyorum, videoda "anlattıkları"nı tahmin ettiğimden izlemeyeceğim. Size tavsiyem de her detaylı cevaba başkalarının da "Marksizm El Kitabı" tarzı Batılı yazarların kitaplarından "öğrendikleri"ni anlattıkları videoları kopyala-yapıştır usülü atmamanız, çünkü bunu düzenli yaptığınızı görüyorum. Böyle bir şey yok derseniz Das Kapital'in doğru düzgün bir Türkçe çevirisi bile olmadığını hatırlatırım, oradaki vatandaşlar da Kapital ve Manifesto hariç tek bir Engels menşeili kitabı sayamaz muhtemelen. Morgan'ı bildiklerinden (ve bildiğinizden) dahi şüpheliyim.
Tam aksine ideal bir kapitalist sistem (dünyada var olmayan, Marx'ın Kapital'de varsaydığı sistem) demokratik olur, böylece insanlar arasındaki biçimsel uçurum kalkar ve iş gücü üretimi ve yeniden üretimi çok daha verimli olur. Despotlukla yönetilen toplumların burjuvazisi gelişse dahi insanların gelirlerine zorla el koydukları için bezirgan sermayeyi, başka deyişle finans-kapital'i oluştururlar. Bugün Batı ülkeleri dışındaki ülkelerin ulusal burjuvazileri bu tipe örnektir ve bezirgan olduklarından dolayı karı teknoloji yoluyla arttırmaya gerek duymazlar. Dolayısıyla nerede "üretmediği" söylenen bir ülke varsa orada bu tip sermaye vardır büyük ihtimalle. Batı ülkelerinde ise ezilenler örgütlü olduğundan, astarını pahalıya ödeteceklerinden dolayı bu tür işlere girişmezler ve karı arttırmak için paşa paşa "tekniği" yani teknolojiyi geliştirirler. Bu nedenle Batı tipi (minimal da olsa demokratik) devlet diyorum, yoksa bu devletlerin demokratik olduğunu iddia edecek halim yok.
Not: Eğer gerçekten teoriyi öğrenmek ve anlamak istiyorsanız öyle Youtube'dan falan bir şey öğrenemezsiniz. Antik Yunan'a kadar gerilemeniz, ordan alacağınız hızla çağın ötesine geçmeniz gerekir. Yay ne kadar gerilirse ok o kadar hızlı gider, futbolda kişi ne kadar gerilerse o kadar hızlı fırlar misali.
Düzenleme: Beğenmeyeceğinize benim gibi uzun uzun yazabilirsiniz, fikirleri kapıştırmak güzeldir. İki taraf için de faydalı olur