Düşük ekran kartı kullanımı sorunu

Ege çevik

Decapat
Steam oyunlarında düşük GPU kullanımı ve FPS düşüşleri yaşıyorum. Sistem orijinal Windows 10. Bilgisayar modeli ve özellikleri:
Monster Tulpar T5 v17.1
CPU: 8750H
GPU: GTX 1060
RAM: 8GB 2400 MHz

NOT: Yüksek performans ayarlarını NVIDIA denetim masasından yaptım, bir şey değişmedi. Driverlar güncel kontrol ettim. Arkadaşımda da aynı sorunlar mevcut son çare burayı gördüm çözemessem servise. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
r6 da sorun yok iyi çalışıyor %99
war thunder pubg csgo fortnite bu oyunlarda ayarı en aşağı alsamda fps aynı en yukarı çeksemde . Gpu kullanımı cpu kullanımı her türlü düşük oluyor. Tek tesellim rainbow gerektiği gibi çalışıyor. NOT: az önce cs denedim yine bütün ayarları en düşükte de 100 110 fps arası en yüksekte de 100 110 arası böylede bir şey var.
Yerel disk C: dosyasından steam oyun dosyasını bulun. Sorun yaşadığınız oyunun exe dosyasını bulup sağ tıklayın, özelliklere girip uyumluluk ayarı altında "tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğini seçip uygulayın.
cs de bunu yaptığım zaman vac koruması devreye giriyor

Son düzenleme:
beyler bende bf 1 de ve rainbowda fps düşüşü var ekran kartı bf1 de %7 8 i kullanılıyor fps 30 40 larda en düşük ayarlarda ultraya alıyorum yine aynı fps leptobum acer predator helios 300 1050 ti olanı daha önceden böyle bir sorun yoktu virüs falanda yok driverler güncel pubg de olmuyor pubg de % 18 i falan kullanılıyor fps 70 80 falan sorunum nedir acaba?

Steam oyunlarında düşük GPU kullanımı ve FPS düşüşleri yaşıyorum. Sistem orijinal Windows 10. Bilgisayar modeli ve özellikleri:
Monster Tulpar T5 v17.1
CPU: 8750H
GPU: GTX 1060
RAM: 8GB 2400 MHz

NOT: Yüksek performans ayarlarını NVIDIA denetim masasından yaptım, bir şey değişmedi. Driverlar güncel kontrol ettim. Arkadaşımda da aynı sorunlar mevcut son çare burayı gördüm çözemessem servise. Teşekkürler.

Yüksek seviye ekran kartları fazla güç tüketimi ve ısı değeri olmaması için belirli bir FPS değerinden sonra kendini kısıtlar. Oyunu akıcı olarak oynamanızı engellemez 60 FPS den yukarısı yeterli zaten. En düşükte de en yüksekte de 110 FPS alırsınız. Eğer NVIDIA üzerinden güç yönetim modunu devre dışı bıraktığınızdan, Monster Kontrol Merkezinde oyun modunda olduğundan ve oyunun yüksek entegre grafik işlemcisi ile çalıştığından eminseniz fakat yinede bu durum oluşuyorsa ozaman bir sorun olabilir. Oyun içi değerlerinizi Afterburner kullanarak bizimle paylaşır mısınız?

Aynı sorun bende var ve video çekmiştim halen düzelmedi. i5-7600k oc. gtx 1070 ekran kartımda bu şekilde msı afterburner değerlerim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı sorun bende var ve video çekmiştim halen düzelmedi. i5-7600k oc. gtx 1070 ekran kartımda bu şekilde msı afterburner değerlerim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videonun tamamını izleyemedim ama düşük GPU kullanımı göremedim. İşlemcinizin ısı değerleri çok yüksek değil ve azda olsa darboğaz söz konusu. İşlemciyi OC yaptığınızdan emin misiniz?

Videoda işlemcinin OC yapıldığını görmüş olmanız gerekiyor bir saniye dahi izdediyseniz.

Bu videoyu yeni yükledim battlefield 1 olarak bakıp değerlere yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı