Düşük Fiyata Sistem Toplamak

Efekan CD

Megapat
Daha fazla  
Tekrar Merhaba Technopat Sosyal Üyeleri,
Recep abi ile Ali abi GTA V için sistem toplama videosu yapmışlardı. Ben de onların topladığı bu parçalara yakın bir sistem toplamaya karar verdim. Fakat bütçem en fazla 1.400.-TL olduğu için en uygun fiyatları bulmaya çalışıyorum. Birkaç yerde fiyat araştırması yaptım. Bu konuyu açmamın sebebi ise içinizde belki daha bilgili olanlar vardır diye düşündüm. Çünkü eldeki fiyat gerçekten çok uçuk rakamlar. Bulduğum fiyatları sırasıyla sizlere resimlerle göstermek isterim;
Şunlar Ram ve Anakart - Hepsiburada.com üzerinden alacağım.
oYrR7X.png

Şunlar da kasa ve işlemci. Vatan' dan alıyorum. Fakat fiyatlar bütçeme hiç uygun değil gibi. Kırmızı ile yazılan kısımlar asıl fiyatı. Siyah olanlar taksitli fiyat sanırsam. Taksitle almayacağım için sıkıntı yok. :)
XDLr9D.png

Toplam 1.913.-TL tutuyor. Oldukça çok ve bütçem 1.400.-TL. İşlemci olarak i7 4790k yerine i7 4770k alsam 200 lira fark ediyor. O halde bile 1.700.- Küsür lira tutuyor. İkinci el pazarına mı yönelsem işlemcide acaba? :/
Sizin önerileriniz var mı?

Son düzenleme:
Ekran kartını göremedim ?
Ekran kartı R9 270x şuanda elimde var. Ekran kartı yüzünden sistem toplayacağım zaten. Elimdeki sistem çok sıkıntı çıkartıyor. İşlemci q8300 2.5 Ghz OC yaptığım halde işlemci oyunlarda %100 olarak çalışıyor. Isı da normal sıcaklığını geçiyor. 81 Derece oluyor.
Ekran kartım Asus R9 270x Direct CUII Top 2Gb Modeli

@Efekan CD O zaman sistem güzel. Ama işlemciden biraz kısıp, elinizdeki ekran kartını sattıktan sonra, daha iyi bir karta sahip olabilirsiniz.
Ekran kartı yetiyor. İşlemci yetmiyor. İlk olarak sistem yükseltmem gerek. 775 Pin işlemci kullanıyorum. Sence neresi performanslı olabilir ki? Daha sonra zaten Crossfire yerine 350.-TL verip ikinci el R9 280x almayı planlıyorum.

Bu biraz da size bağlı. Oyun amaçlı kullanıyorsanız götürür elbet. Hatta daha üst düzey ekran kartlarını da takabilirsiniz.

Size en mantıklı önerim kasadan kısıp 4690k almanız. i7 önermiyorum çünkü oyunlar için bir tık fazla bakın çok değil, bir tık. i7 başka çalışmalar için daha fazla lazım. Mesela 3D modelleme, onları renderleme, profesyonel grafik üstüne veya video işleme gibi. Bariz farkı onlarda görürsünüz ama oyunda görmezsiniz. Çünkü işlemci ekran kartının yoğun kullanıldığı yerlerde daha az kullanılır. Genelde yüksek kartına sahip olan da düşük seviyede oynamaz. Ama 4690K en üst düzey ekran kartlarıyla bile çok iyi çalışır. Kuşkunuz olmasın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı