Düşük performans ve CPU Boost Sorunu

tweter25

Decapat
Arkadaşlar, XTU ile bir arkadaşın işlemciyi kıyaslama yaptık. Aynı işlemciye sahibiz lakin farklı model gamingbook'lara sahibiz. Onda işlemci min 35 Watt ile çalışırken benim işlemcim min. 20 Watt ile çalıştı. Onun işlemcisi aynı oyunda 3.700-4.000 frekans(mhz) değerleri arasında seyrederken benimki 2400 frekans(mhz) değerinde sabit kalıyorum. İşin enteresan tarafı da şu ya:
İşlemci oyunları açmadan normal kullanımda aynı şekilde yüksek performans aktifken turbo boost aktif oluyor 4.000 mhz'yi görüyor ama oyunlara girdiğimde direk 2400 mhz'ye çakılıyor. Sorun tam olarak bu arkadaşlar. Umarım sorunumu doğru anlatabilmişimdir. Yardımlarınızı bekliyor, iyi günler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma sorunu gibi geldi bana. Ayrıca oyunu tam ekrandan çıkarıp, Windows modu ile açın. Aynı şekilde de görev yönetisi açık olsun bir de böyle deneyin.

Sorun performans profillerinden kaynaklı gibi duruyor. Windows'a ait performans profilleri genelde chipset sürücüleri ile güncellenir. Bilgisayarınızın marka ve modeline uygun güncel chipset sürücüsünü yüklemenizi öneririm. Ardından bütün sürücülerin ve BIOS'un güncel olduğundan emin olun. Eğer sorun düzelmezse format atıp tekrar deneyin.

Bunların dışında sahip olduğunuz anakartlar farklı gibi gözüküyor. Farklı güçlerde çalışmasını da göz önüne alırsak fazla ısı üreteceği düşünülerek sizdeki modelde daha serin çalışması için böyle bir donanımsal kısıtlamaya gidilmiş olabilir.

Windows güç ayarlarından performans moduna alın sistemi. Voltajı genelde sistem ayarları kısıtlıyor. Ayrıca üreticinizin son BİOS sürümü ve Chipset driverlarını kurduğunuza emin olun.

Isınma sorunu gibi geldi bana. Ayrıca oyunu tam ekrandan çıkarıp, Windows modu ile açın. Aynı şekilde de görev yönetisi açık olsun bir de böyle deneyin.
Thermal macunu yeni değişti daha 2-3 hafta oldu. Isıdan değil galiba.
Sorun performans profillerinden kaynaklı gibi duruyor. Windows'a ait performans profilleri genelde chipset sürücüleri ile güncellenir. Bilgisayarınızın marka ve modeline uygun güncel chipset sürücüsünü yüklemenizi öneririm. Ardından bütün sürücülerin ve BIOS'un güncel olduğundan emin olun. Eğer sorun düzelmezse format atıp tekrar deneyin.

Bunların dışında sahip olduğunuz anakartlar farklı gibi gözüküyor. Farklı güçlerde çalışmasını da göz önüne alırsak fazla ısı üreteceği düşünülerek sizdeki modelde daha serin çalışması için böyle bir donanımsal kısıtlamaya gidilmiş olabilir.
Lenovo servisi ile görüştüğümde bugün herhangi bir işlemci sorunu sistem problemi olduğu gözükmüyor. Test yapıldı ve problem görülmedi. Tüm değerler normal gözüktü. Bunun problemini nasıl çözebilirim?
Windows güç ayarlarından performans moduna alın sistemi. Voltajı genelde sistem ayarları kısıtlıyor. Ayrıca üreticinizin son BİOS sürümü ve Chipset driverlarını kurduğunuza emin olun.
BIOS ve sistem tamamen güncel. Chipset driverları zaten ilk kurulumda sorunsuz biçimde yüklenip geliyor. Lenovonun vermiş olduğu dosyalar ve onlarla iletişim şeklinde kurma işlemi gerçekleştirdim.
Arkadaşının makina ne? Senin makina ne?
Onunki casper benimki Lenovo ikisi de oyuncu bilgisayarı.

Ayrıca chipsetim de güncel. Bunun bilgisini de vermek isterim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı